Wordt een vaststellingsovereenkomst na de zitting aangeboden?

Wordt een vaststellingsovereenkomst na de zitting aangeboden?

Vaststellingsovereenkomst na de zitting

Het aanbieden van een vaststellingsovereenkomst na een zitting is niet ongebruikelijk en kan in bepaalde situaties zelfs strategisch zijn. Hier zijn enkele overwegingen waarom dit kan gebeuren:

Waarom na de zitting?

  • Inzicht in de zaak: Na de zitting kan er meer duidelijkheid zijn over de sterke en zwakke punten van de zaak, zowel voor de partijen als voor hun juridische vertegenwoordigers. Dit kan leiden tot een hernieuwde bereidheid om te onderhandelen.
  • Risicobeoordeling: Partijen kunnen een beter inzicht hebben in het risico van een mogelijk ongunstig vonnis en kunnen daarom meer gemotiveerd zijn om een schikking te treffen.
  • Tijdelijke oplossing: Soms kunnen partijen na de zitting inzien dat een langdurige juridische procedure nadelen met zich meebrengt die mogelijk kunnen worden vermeden door een vaststellingsovereenkomst.
  • Rechterlijke hint: Soms geeft de rechter tijdens een zitting een indicatie van hoe hij of zij tegen de zaak aankijkt, wat partijen kan aanmoedigen om tot een schikking te komen.

Conclusie

Hoewel het misschien niet intuïtief lijkt om een vaststellingsovereenkomst na een zitting aan te bieden, kan het gezien de context van een zaak en de dynamiek tussen de partijen een verstandige aanpak zijn. Het biedt de mogelijkheid om de zaak alsnog buiten de rechter om te regelen, wat vaak goedkoper en sneller is dan wachten op een rechterlijke uitspraak en eventuele daaropvolgende procedures.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

Veel gelezen artikelen

Bel nu