Lawspot Advocaten

Werkgever maakt bezwaar tegen beslissing uwv

Werkgever maakt bezwaar tegen beslissing uwv

Werkgever als belanghebbende in bezwaarprocedure?

Wanneer u het niet eens bent met een besluit van het UWV kunt u hiertegen in bezwaar, maar soms kan het ook gebeuren dat u niet de enige bent die het niet eens is met het besluit. Ook anderen kunnen belang hebben bij een andere beslissing van het UWV. Uw werkgever bijvoorbeeld kan daarom in sommige zaken door het UWV als belanghebbende worden aangemerkt. Dit betekent dat uw werkgever dan ook bezwaar kan maken tegen het besluit van het UWV.

Voorbeeld

U vraagt een WIA-uitkering aan. U ontvangt vervolgens een besluit van het UWV dat uw aanvraag is afgewezen. Het UWV meent dat u hier geen recht op heeft omdat u nog werkt bij uw werkgever. Uw werkgever kan vervolgens als belanghebbende worden aangemerkt. Hij is namelijk van mening dat het UWV onterecht aanmerkt dat u nog werkt en kan blijven werken. Uw werkgever is van mening dat er meer (fysieke) beperkingen spelen dan dat het UWV mee weegt. Daarnaast is het van de werkgever ook van belang dat u de WIA-uitkering ontvangt. Zo hoeft hij u geen loonkosten te betalen voor arbeid die u eigenlijk niet kan leveren. Uw werkgever kan daarom ook in bezwaar gaan tegen het sluit van het UWV.

Delen van informatie

Dit betekent niet dat het UWV direct alles van u te weten krijgt. Medische dossiers worden enkel aan de werkgever toegezonden indien u daar vooraf toestemming voor geeft. U ontvangt dan een formulier dat u moet invullen om toestemming te geven voor het delen van medische gegevens.

Ook moet u toestemming geven voor de aanwezigheid van uw werkgever op de hoorzitting als er gesproken wordt over medische gegevens. Maar wanneer uw werkgever een arts in zijn plaats naar de hoorzitting stuurt, dan hoeft u geen toestemming te geven. De arts mag uw medische gegevens inzien, net als de advocaat van de werkgever. Maar zij mogen deze medische gegevens niet bespreken met uw werkgever.

Let op!

Wanneer u om medische redenen in bezwaar gaat tegen het besluit van het UWV, dan is het verstandig om de medische redenen in een aparte bijlage te zetten. Als het UWV vervolgens besluit om uw werkgever ook mee te nemen in de procedure ontvangen zij namelijk een kopie van het bezwaarschrift. Indien u uw medische redenen in een aparte bijlage plaatst, ontvangt uw werkgever deze niet. Hij ontvangt enkel een kopie van het bezwaarschrift.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

Werkgever maakt bezwaar tegen beslissing uwv

Veel gelezen artikelen

Bel nu