Wat te doen na VSO tekenen in ziektewet en nu werkfit?

Wat te doen na VSO tekenen in ziektewet en nu werkfit?

Informatie over het ondertekenen van een vaststellingsovereenkomst tijdens ziekte

Wat is een vaststellingsovereenkomst (VSO)?

Een vaststellingsovereenkomst is een overeenkomst tussen een werkgever en een werknemer waarin wordt afgesproken dat het dienstverband in onderling overleg wordt beëindigd. Dit gebeurt vaak zonder tussenkomst van een rechter.

Wat te doen na het ondertekenen van een VSO tijdens ziekte?

  • Herstel melden: Als je inmiddels 100% hersteld bent, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk aan je werkgever te melden en de bedrijfsarts op de hoogte te stellen.
  • Herroepingsrecht: Controleer of er een herroepingsrecht is opgenomen in de VSO. In veel gevallen heb je binnen 14 dagen na ondertekening het recht om de overeenkomst zonder opgaaf van redenen te herroepen.
  • Juridisch advies: Het is aan te raden om juridisch advies in te winnen over de VSO, vooral als je deze hebt ondertekend terwijl je ziek was.

Financiële gevolgen

  • Financiële compensatie: De VSO zou bepalingen moeten bevatten over de financiële compensatie, zoals een ontslagvergoeding. Controleer deze bepalingen zorgvuldig.
  • Uitkering: Als je hersteld bent verklaard en de VSO blijft van kracht, heb je mogelijk geen recht op een Ziektewetuitkering en moet je misschien een WW-uitkering aanvragen.
  • Ontslagvergoeding: Afhankelijk van de afspraken in de VSO, kun je recht hebben op een ontslagvergoeding. Dit moet duidelijk vermeld staan in de overeenkomst.

Het is belangrijk om je situatie zo snel mogelijk juridisch te laten beoordelen, vooral als je twijfels hebt over de rechtsgeldigheid van de VSO onder de omstandigheden waarin je deze hebt ondertekend.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

Veel gelezen artikelen

Bel nu