Schade na een ongeluk? Vind een gespecialiseerde advocaat

Schade na een ongeluk? Vind een gespecialiseerde advocaat

Wanneer spreekt men van letselschade?

Onder letselschade vallen een hoop situaties. Men spreekt ervan wanneer er sprake is van schade, zowel fysiek als mentaal. Deze schade kan het gevolg zijn geweest van bijvoorbeeld een bedrijfsongeval, een verkeersongeluk of een medische fout.

Kosten

Het brengt vaak veel kosten met zich mee. Doorgaans vallen de kosten die het directe gevolg zijn van jouw letsel hieronder. In sommige gevallen ook de kosten die je gemaakt hebt als gevolg van jouw letsel. Dit zijn bijvoorbeeld operatiekosten of de kosten die een verblijf in het ziekenhuis met zich meebrengen. Naast het voorgaande kunnen dit ook andere kosten zijn; zoals het loon dat je misloopt of de kosten van vervoer worden meegerekend bij letselschade.

Schuld ander

Indien je letsel hebt opgelopen door de schuld van iemand anders, dan heb je meestal de mogelijkheid om deze persoon voor jouw letselschade aansprakelijk te stellen. Dit gaat aan de hand van het aansprakelijkheidsrecht. Er zijn veel verschillende mogelijkheden denkbaar vanuit welke letselschade aan iemand kan worden toegebracht door toedoen van een ander.

Aansprakelijk stellen

Indien het letsel door een ander is toegebracht, kan je diegene hiervoor aansprakelijk stellen. In het geval dat je verzekerd bent voor dergelijke schade, dan helpt de verzekeraar doorgaans met het opstellen van een dergelijk document. Het kan natuurlijk dat de verzekeraar dit niet doet of dat je helemaal niet verzekerd bent voor dergelijke gevallen. Dat kan. In dat geval is verstandig om hulp te krijgen bij de aansprakelijkheidstelling door een advocaat.

Meer weten over letselschade?

Leer meer over bijvoorbeeld:

 

Letselschade

Veelgestelde vragen over letselschade

Wat valt er onder letselschade?

Letselschade kan worden gezien als een soort overkoepelende term. Er kunnen namelijk erg veel verschillende gevallen onder vallen. De nadruk komt natuurlijk te liggen op het vereiste dat sprake is van schade. Dit kan vervolgens zowel materieel (fysiek) als immaterieel (mentaal) zijn. Denk bijvoorbeeld aan een aanrijding in het verkeer waardoor jouw arm gebroken is.

Hoeveel letselschade kan ik krijgen?

Dit is afhankelijk van de categorie in welke jouw geval hoort. Zo zijn er verschillende gradaties met bijbehorende bedragen. Zo kan in gevallen van gering letsel schade worden geëist tot 2000 euro. Licht letsel vervolgens tot 3500 euro. Daarna spreekt men van gematigd letsel. Dit kan oplopen tot 9000 euro. De vervolg stap betreft ernstig letsel, welke tot 21.000 euro kan oplopen. Hierna worden de bedragen aanzienlijk hoger; zwaar letsel kan oplopen tot 43.000 euro. Zeer zwaar letsel nog hoger, namelijk tot 76.000 euro. En de meest extreme gevallen komen onder uitzonderlijk zwaar letsel, met een plafond van 250.000 euro. Het is aan de rechter om te beoordelen onder welke gradatie jouw situatie valt.

Hoe bereken ik mijn schade?

Hoeveel je vergoed kan krijgen aan letselschade is afhankelijk van verschillende factoren. Zo kijkt men voornamelijk naar het soort geleden schade en wat de ernst daarvan is. Vervolgens kijkt men ook naar de ernst van het ongeval uit welke de schade is voortgekomen. In het geval dat je van het ongeluk hebt moeten herstellen dan wordt ook gekeken naar de duur van deze herstelperiode. Dit wordt niet los gezien van de inspanning die je hebt moeten leveren om te kunnen herstellen. Verder wordt ook nog gekeken naar mogelijke belemmeringen en psychische invloed van het letsel. De rechter zal dergelijke factoren mee nemen in zijn besluit omtrent de hoogte van de schade.

Letselschade advocaat uit eigen regio

Onze gespecialiseerde advocaten staan je graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. Je vindt ons bijvoorbeeld in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Utrecht en Apeldoorn. Waar je ook woont, bij ons vind je een advocaat bij jou in de buurt die specialist is in letselschade zaken.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

wat is letselschade

Veel gelezen artikelen

Bel nu