Wat is een jurist

Wat is een jurist

Een jurist is iemand die een bachelor en master Rechtsgeleerdheid heeft afgerond. Een advocaat is dus altijd een jurist, andersom is dit niet altijd zo. In deze blog leggen wij uit wat een jurist is.

Werkzaamheden

Een jurist verricht bijna dezelfde werkzaamheden als een advocaat. Hij is vaak ook gespecialiseerd in een specifiek rechtsgebied.

Geschillen oplossen

Wanneer je een juridisch geschil hebt, behartigt een jurist jouw belangen en zal hij trachten jouw kwestie of conflict proberen op te lossen.

Advies geven over geschillen

Hij zal je voorzien van advies over jouw rechtspositie, zowel de goede punten als de slechte punten. Alvorens je aan een procedure begint is het immers van belang om een goede inschatting te hebben van de kansen die je hebt en de risico’s die een procedure met zich meebrengt.

Contact onderhouden met partijen

Naast advies geven zorgt de jurist ervoor dat er contact onderhouden wordt met de wederpartij of de degene die de wederpartij bijstaat.

Processtukken opstellen

Indien er alsnog een procedure plaats zal vinden, stelt de jurist de relevante processtukken op, houdt hij contact met de rechtbank en zal hij bij de rechter, indien er alsnog een zitting plaats zal vinden, zich sterk maken voor jouw zaak.

Toch een advocaat nodig

Je moet wel in het achterhoofd houden dat bij een aantal juridische procedures de verplichting bestaat om je te laten bijstaan door een advocaat. Denk hierbij aan echtscheidingsprocedures.

Juridische hulp?  

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202 

Neem contact op 

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

wat is een jurist

Veel gelezen artikelen

Bel nu