Vruchtgebruik

Vruchtgebruik

Vruchtgebruik is een beperkt recht dat een eigendomsrecht beperkt of bezwaard. Dat betekent dat diegene die een recht op vruchtgebruik heeft beperkte vrijheden toekomt en dat de eigenaar van het eigendom waarop het vruchtgebruik is gevestigd deze vrijheden moet dulden. De eigenaar heeft dus eigenlijk geen volledig eigendomsrecht meer. Hij kan niet voor de volle 100% over het eigendom beschikken.

Denk bijvoorbeeld aan de situatie waarin de eigenaar van een schilderij toestaat dat het schilderij in een galerie hangt. De eigenaar van de galerie is niet de eigenaar van het schilderij, maar gebruikt hem wel en plukt er als het ware de vruchten van. De eigenaar van het schilderij, blijft de eigenaar, maar kan niet volledig over het schilderij meer beschikken. Hij mag het schilderij niet zomaar weer weghalen en verbieden dat de galerie eigenaar het schilderij ten toon stelt.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

Vruchtgebruik

Veel gelezen artikelen

Bel nu