Verblijfsvergunning als Kennismigrant Aanvragen?

De kennismigrantenregeling

Kennismigranten zijn hooggekwalificeerde werknemers afkomstig uit landen buiten de Europese Unie (derdelanders). Zij komen bijvoorbeeld werken als specialist of leidinggevende. De kennismigrantenregeling is voor deze werknemers de aangewezen procedure. Het is een procedure voor bedrijven die als erkend referent geregistreerd zijn bij de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND). Het bedrijf is referent voor onbepaalde tijd, als het tenminste één keer per drie jaar een aanvraag doet voor een kennismigrant en een kennismigrant in dienst heeft.

De verblijfsvergunning

De verblijfsvergunning voor een kennismigrant is geldig voor de duur van de arbeidsovereenkomst, waarvan de geldigheidsduur maximaal vijf jaar is. De vergunning kan wel onbeperkt verlengd worden. De kennismigrant kan ook ondernemingsactiviteiten verrichten naast het werk dat hij voor het als referent erkende bedrijf uitvoert. Hiervoor hoeft hij geen andere vergunning aan te vragen. Ook kan hij van baan veranderen en gaan werken bij een ander bedrijf dat als erkend referent bij de IND staat ingeschreven, mits zijn verblijfsvergunning geldig is en de verandering van baan gemeld wordt aan de IND.

Voorwaarden voor de verblijfsvergunning

De belangrijkste voorwaarden voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning voor een kennismigrant zijn:

  • De kennismigrant gaat werken voor een bedrijf dat bij de IND is geregistreerd als erkend referent;
  • Het loon van de kennismigrant voldoet aan het looncriterium dat geldt voor andere hooggekwalificeerde banen in Nederland.

Op de website van de IND zijn alle overige voorwaarden te vinden. Ook kan je daar een verzoek indienen. Wees op tijd met het indienen van het verzoek; de beoordeling kan enkele maanden duren.

Gezinsleden van de kennismigrant

Gezinsleden van de kennismigrant kunnen een verblijfsvergunning aanvragen dat gekoppeld is aan het verblijf van de kennismigrant. Deze gezinsleden hebben geen werkvergunning nodig om in Nederland te werken.

Het aanvragen van een verblijfsvergunning voor een kennismigrant is een complexe procedure. Fouten zijn snel gemaakt en kunnen grote gevolgen hebben. U doet er daarom verstandig aan een advocaat in de arm te nemen, zodat u er zeker van bent dat alles goed zal verlopen.

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Probeer eens:

Een advocaat hoeft niet altijd duur te zijn!

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je van verschillende advocaten toegestuurd krijgt. Ook kun je in aanmerking komen voor een overheidsvergoeding die voorziet in de kosten gemaakt voor rechtshulp. Voor vragen hierover kun je natuurlijk bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?

 

(256 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde arbeidsmigratie advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis arbeidsmigratie advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare arbeidsmigratie advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

 

Bel nu