Intra-company transfer (ICT) Aanvragen?

De Intra-company transfer

De Intra-company transfer (ICT) is een manier om een verblijfs- en werkvergunning aan te vragen (ICT-vergunning). Deze manier is speciaal gericht op concernmedewerkers en hun mobiliteit in de EU. Met de ICT-regeling kunnen multinationals die ondernemingen in de EU hebben, personeel overplaatsen naar een van hun vestigingen, zoals een vestiging in Nederland. Let op: een werkgever heeft de keuze tussen de ICT-regeling en de kennismigrantenregeling wanneer hij van plan is Amerikaanse of Japanse werknemers over te plaatsen naar Nederland.

De ICT-vergunning

De ICT-vergunning is een combinatie van zowel verblijfs- als werkvergunning. De werkvergunning is slechts geldig voor het werk binnen het kader van de overplaatsing. De vergunning is maximaal drie jaar geldig voor leidinggevenden en specialisten en maximaal één jaar geldig voor een ICT-trainee. Na verloop van de maximumduur is er een wachtperiode van zes maanden voordat een nieuwe ICT-vergunning kan worden aangevraagd.

De vergunning verleent ook mobiliteit voor de concernmedewerker; hierdoor is overplaatsing naar elke andere EU-lidstaat mogelijk, m.u.v. de lidstaat die de vergunning afgegeven heeft. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen korte termijnmobiliteit (maximaal 90 dagen) en lange termijnmobiliteit (minimaal 90 dagen), waarvoor verschillende regels gelden.

Voorwaarden en aanvraag

Voor het verkrijgen van een ICT-vergunning moet aan veel voorwaarden worden voldaan. Deze hebben bijvoorbeeld betrekking op het beroep, opleidingsniveau, contract, salaris en de huidige woon- en werksituatie van de werknemer. De aanvraag moet ingediend worden bij de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND), welke een beslistermijn van 90 dagen hanteert.

Gezinsleden van de concernmedewerker

Gezinsleden van de concernmedewerker die overgeplaatst wordt naar een Nederlandse vestiging kunnen meereizen. Kinderen moeten op het moment van aanvraag van de ICT-vergunning 18 jaar of jonger zijn. Gezinsleden zijn, in tegenstelling tot de concernmedewerker, vrij op de arbeidsmarkt.

Het aanvragen van een ICT-vergunning is een complexe procedure. Fouten zijn snel gemaakt en kunnen grote gevolgen hebben. U doet er daarom verstandig aan een advocaat in de arm te nemen, zodat u er zeker van bent dat alles goed zal verlopen.

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Probeer eens:

Een advocaat hoeft niet altijd duur te zijn!

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je van verschillende advocaten toegestuurd krijgt. Ook kun je in aanmerking komen voor een overheidsvergoeding die voorziet in de kosten gemaakt voor rechtshulp. Voor vragen hierover kun je natuurlijk bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?

 

(253 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde arbeidsmigratie advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis arbeidsmigratie advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare arbeidsmigratie advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

 

Bel nu