Intra-company transfer (ICT) Aanvragen?

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

De Intra-company transfer

De Intra-company transfer (ICT) is een manier om een verblijfs- en werkvergunning aan te vragen (ICT-vergunning). Deze manier is speciaal gericht op concernmedewerkers en hun mobiliteit in de EU. Met de ICT-regeling kunnen multinationals die ondernemingen in de EU hebben, personeel overplaatsen naar een van hun vestigingen, zoals een vestiging in Nederland. Let op: een werkgever heeft de keuze tussen de ICT-regeling en de kennismigrantenregeling wanneer hij van plan is Amerikaanse of Japanse werknemers over te plaatsen naar Nederland.

De ICT-vergunning

De ICT-vergunning is een combinatie van zowel verblijfs- als werkvergunning. De werkvergunning is slechts geldig voor het werk binnen het kader van de overplaatsing. De vergunning is maximaal drie jaar geldig voor leidinggevenden en specialisten en maximaal één jaar geldig voor een ICT-trainee. Na verloop van de maximumduur is er een wachtperiode van zes maanden voordat een nieuwe ICT-vergunning kan worden aangevraagd.

De vergunning verleent ook mobiliteit voor de concernmedewerker; hierdoor is overplaatsing naar elke andere EU-lidstaat mogelijk, m.u.v. de lidstaat die de vergunning afgegeven heeft. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen korte termijnmobiliteit (maximaal 90 dagen) en lange termijnmobiliteit (minimaal 90 dagen), waarvoor verschillende regels gelden.

Voorwaarden en aanvraag

Voor het verkrijgen van een ICT-vergunning moet aan veel voorwaarden worden voldaan. Deze hebben bijvoorbeeld betrekking op het beroep, opleidingsniveau, contract, salaris en de huidige woon- en werksituatie van de werknemer. De aanvraag moet ingediend worden bij de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND), welke een beslistermijn van 90 dagen hanteert.

Gezinsleden van de concernmedewerker

Gezinsleden van de concernmedewerker die overgeplaatst wordt naar een Nederlandse vestiging kunnen meereizen. Kinderen moeten op het moment van aanvraag van de ICT-vergunning 18 jaar of jonger zijn. Gezinsleden zijn, in tegenstelling tot de concernmedewerker, vrij op de arbeidsmarkt.

Het aanvragen van een ICT-vergunning is een complexe procedure. Fouten zijn snel gemaakt en kunnen grote gevolgen hebben. U doet er daarom verstandig aan een advocaat in de arm te nemen, zodat u er zeker van bent dat alles goed zal verlopen.

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Probeer eens:

Een advocaat hoeft niet altijd duur te zijn!

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je van verschillende advocaten toegestuurd krijgt. Ook kun je in aanmerking komen voor een overheidsvergoeding die voorziet in de kosten gemaakt voor rechtshulp. Voor vragen hierover kun je natuurlijk bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?


(253 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Snel een gespecialiseerde arbeidsmigratie advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis arbeidsmigratie advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare arbeidsmigratie advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Menno uit Amsterdam

Geplaatst op: 30 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Doordat er met echte interesse en de juiste vraagstelling wordt gewerkt hadden we snel een goeie advocaat te pakken die ons assisteerde bij onze zaak. Snel, duidelijk én persoonlijk. Ik had van te voren een ander beeld van de advocatuur...

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!