Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

De Blauwe Kaart

De (Europese) Blauwe Kaart is een gecombineerde verblijfs- en werkvergunning voor werknemers afkomstig uit landen buiten de Europese unie (derdelanders). De vergunning is geldig voor de duur van het contract dat minimaal één jaar en maximaal vier jaar geldt. Onbeperkte verlenging van de vergunning is wel mogelijk. De houder van een Blauwe Kaart mag alleen voor de werkgever werken waarbij de Blauwe Kaart is aangevraagd.

Voorwaarden

De drie belangrijkste voorwaarden voor het verkrijgen van een Blauwe Kaart zijn:

  • Het arbeidscontract duurt één jaar of langer;
  • De werknemer heeft ten minste een 3-jarige bacheloropleiding afgerond in het hoger onderwijs. Een buitenlands diploma moet daarbij gewaardeerd worden door het EP-Nuffic, een koepelorganisatie voor internationalisering van het hoger onderwijs;
  • De werknemer verdient per maand ten minste de loondrempel van de Blauwe Kaart, exclusief 8% vakantiegeld.

Op de website van de IND zijn alle overige voorwaarden te vinden. Ook kun je daar een verzoek indienen. Wees op tijd met het indienen van het verzoek; de beoordeling kan enkele maanden duren.

Gezinsleden van de Blauwe Kaarthouder

Gezinsleden (echtgenoten, geregistreerd partners en minderjarige kinderen) krijgen een verblijfsvergunning waarmee zij bij de Blauwe Kaarthouder kunnen wonen. Zij hebben vrije toegang tot de arbeidsmarkt, in tegenstelling tot de Blauwe Kaarthouder.

Verschillen met de kennismigrantenregeling

De grootste verschillen tussen de Blauwe Kaart en de verblijfsvergunning voor kennismigranten zijn de volgende:

  • De salarisdrempel voor een Blauwe Kaart is hoger dan die van een kennismigrantenvergunning;
  • Voor een Blauwe Kaart gelden eisen met betrekking tot diploma’s, in tegenstelling tot de kennismigrantenvergunning;
  • De werkgever die betrokken is bij het aanvragen van een Blauwe Kaart hoeft niet bij de IND als referent erkend te zijn, in tegenstelling tot de kennismigrantenregeling.

Het aanvragen van een (Europese) Blauwe Kaart is een complexe procedure. Fouten zijn snel gemaakt en kunnen grote gevolgen hebben. U doet er daarom verstandig aan een advocaat in de arm te nemen, zodat u er zeker van bent dat alles goed zal verlopen.

Niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Probeer eens:

Een advocaat hoeft niet altijd duur te zijn!

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je van verschillende advocaten toegestuurd krijgt. Ook kun je in aanmerking komen voor een overheidsvergoeding die voorziet in de kosten gemaakt voor rechtshulp. Voor vragen hierover kun je natuurlijk bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?


(287 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Snel een gespecialiseerde arbeidsmigratie advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis arbeidsmigratie advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare arbeidsmigratie advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Menno uit Amsterdam

Geplaatst op: 30 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Doordat er met echte interesse en de juiste vraagstelling wordt gewerkt hadden we snel een goeie advocaat te pakken die ons assisteerde bij onze zaak. Snel, duidelijk én persoonlijk. Ik had van te voren een ander beeld van de advocatuur...

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!