Wil je een verblijfsvergunning aanvragen?

Een verblijfsvergunning

Een verblijfsvergunning is een vergunning die je moet hebben om langer dan drie maanden te wonen en werken in Nederland, als je geen Nederlands staatsburger bent. Als je zo’n vergunning wilt, moet je deze aanvragen. De aanvraag verloopt via de TEV: Toegang- en Verblijfprocedure. Bovendien moet je aan een aantal vereisten voldoen om voor een verblijfsvergunning in aanmerking te komen. Zo moet je een geldige reden hebben om je in Nederland te willen vestigen. Zulke redenen kunnen het huwelijk, gezinshereniging, een baan of iets anders zijn.

Toegang- en verblijfprocedure

Het aanvragen van een verblijfsvergunning is geen eenvoudige klus. Hieronder staat beschreven aan welke voorwaarden moet worden voldaan.

  • Je hebt een geldige MVV (Machtiging tot Voorlopig Verblijf) als je van buiten de Europese Unie afkomstig bent
  • Je hebt een geldig paspoort of ander document waarmee je de grens over mag
  • Je kunt voor je eigen inkomen zorgen
  • Je voldoet aan je verblijfsdoel

Voldoe je aan deze eisen, dan dien je je aanvraag vervolgens op te sturen naar de IND: de immigratie- en naturalisatiedienst. Het is verstandig hierbij zoveel mogelijk documenten te voegen, zoals het bewijs dat je ingeschreven staat bij een universiteit als je een studie in Nederland volgt. Als je wilt werken of studeren in Nederland, heb je een referentie nodig, van bijvoorbeeld de universiteit waaraan jij studeert, of van het bedrijf waar jij werkt. Dit betekent dus dat een contactpersoon over jouw functioneren binnen de universiteit of op de werkvloer kan vertellen. De IND zal binnen 90 dagen antwoorden op je TEV-aanvraag. Als de aanvraag is goedgekeurd, dan krijg je een verblijfsvergunning die een jaar geldig is. Na vijf jaar kun je een permanente vergunning krijgen.

Een advocaat hoeft niet altijd duur te zijn!

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je van verschillende advocaten toegestuurd krijgt. Ook kun je in aanmerking komen voor een overheidsvergoeding die voorziet in de kosten gemaakt voor rechtshulp. Voor vragen hierover kun je natuurlijk bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?

 

(239 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde vreemdelingenrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis vreemdelingenrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare vreemdelingenrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu