Wil je een verblijfsvergunning aanvragen?

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Een verblijfsvergunning

Een verblijfsvergunning is een vergunning die je moet hebben om langer dan drie maanden te wonen en werken in Nederland, als je geen Nederlands staatsburger bent. Als je zo’n vergunning wilt, moet je deze aanvragen. De aanvraag verloopt via de TEV: Toegang- en Verblijfprocedure. Bovendien moet je aan een aantal vereisten voldoen om voor een verblijfsvergunning in aanmerking te komen. Zo moet je een geldige reden hebben om je in Nederland te willen vestigen. Zulke redenen kunnen het huwelijk, gezinshereniging, een baan of iets anders zijn.

Toegang- en verblijfprocedure

Het aanvragen van een verblijfsvergunning is geen eenvoudige klus. Hieronder staat beschreven aan welke voorwaarden moet worden voldaan.

  • Je hebt een geldige MVV (Machtiging tot Voorlopig Verblijf) als je van buiten de Europese Unie afkomstig bent
  • Je hebt een geldig paspoort of ander document waarmee je de grens over mag
  • Je kunt voor je eigen inkomen zorgen
  • Je voldoet aan je verblijfsdoel
Voldoe je aan deze eisen, dan dien je je aanvraag vervolgens op te sturen naar de IND: de immigratie- en naturalisatiedienst. Het is verstandig hierbij zoveel mogelijk documenten te voegen, zoals het bewijs dat je ingeschreven staat bij een universiteit als je een studie in Nederland volgt. Als je wilt werken of studeren in Nederland, heb je een referentie nodig, van bijvoorbeeld de universiteit waaraan jij studeert, of van het bedrijf waar jij werkt. Dit betekent dus dat een contactpersoon over jouw functioneren binnen de universiteit of op de werkvloer kan vertellen. De IND zal binnen 90 dagen antwoorden op je TEV-aanvraag. Als de aanvraag is goedgekeurd, dan krijg je een verblijfsvergunning die een jaar geldig is. Na vijf jaar kun je een permanente vergunning krijgen.

Een advocaat hoeft niet altijd duur te zijn!

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je van verschillende advocaten toegestuurd krijgt. Ook kun je in aanmerking komen voor een overheidsvergoeding die voorziet in de kosten gemaakt voor rechtshulp. Voor vragen hierover kun je natuurlijk bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?


(239 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Snel een gespecialiseerde vreemdelingenrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis vreemdelingenrecht advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare vreemdelingenrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Menno uit Amsterdam

Geplaatst op: 30 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Doordat er met echte interesse en de juiste vraagstelling wordt gewerkt hadden we snel een goeie advocaat te pakken die ons assisteerde bij onze zaak. Snel, duidelijk én persoonlijk. Ik had van te voren een ander beeld van de advocatuur...

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!