Wil je asiel aanvragen met behulp van een advocaat?

Asiel

Asiel betekent eigenlijk dat je als vreemdeling internationale bescherming kunt krijgen van de Nederlandse autoriteiten. Een asielaanvraag is het schriftelijke verzoek om een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd. Wanneer je uit je geboorteland vlucht omdat je leven in gevaar is, of omdat je daar gediscrimineerd wordt vanwege je geloofsovertuiging, politieke overtuiging, ras of nationaliteit kun je in Nederland een asielaanvraag indienen. De Immigratie- en naturalisatiedienst (IND) is de instantie die beslist of jouw verzoek om asiel wordt toegewezen. Wanneer je in Nederland aangekomen bent, zullen er door de IND vragen gesteld worden over waar je vandaan komt en hoe je precies in Nederland bent gekomen. Bij een tweede gesprek zal er gevraagd worden waarom je precies gevlucht bent, en wat de reden is dat je voorlopig niet terug kunt naar het land waar je vandaan komt. Het is verstandig je bij te laten staan door een advocaat tijdens deze gesprekken.

Wat kan een advocaat voor je doen?

Een advocaat die gespecialiseerd is in vreemdelingenrecht kan jou helpen met de aanvraag van asiel. Het kan prettig zijn je tijdens de gesprekken met de IND bij te laten staan door een advocaat die kennis heeft van het asielrecht en de procedure. Stel dat je aanvraag wordt afgewezen, kun je deze beslissing bij de rechter aanvechten. Een advocaat kan jou hiermee helpen.

Een advocaat hoeft niet altijd duur te zijn!

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je van verschillende advocaten toegestuurd krijgt. Ook kun je in aanmerking komen voor een overheidsvergoeding die voorziet in de kosten gemaakt voor rechtshulp. Voor vragen hierover kun je natuurlijk bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?

 

(238 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde vreemdelingenrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis vreemdelingenrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare vreemdelingenrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu