Wat houdt het vreemdelingenrecht in?
Het vreemdelingenrecht omvat de toelating van mensen in Nederland. Het vreemdelingenrecht heeft twee belangrijke gebieden. Het asielrecht en het ‘gewone’ vreemdelingenrecht.
- Bij het asielrecht gaat het vaak over de mogelijkheden voor het aanvragen van asiel. Een verblijfsvergunning kan in deze gevallen alleen worden verleend wanneer er gegronde vrees bestaat voor jouw veiligheid in het land van herkomst.
- Het ’gewone’ vreemdelingenrecht is minder specifiek en omvat allerlei andere mogelijkheden om legaal te kunnen verblijven in Nederland.
Wanneer heb je een advocaat nodig?
Bij het indienen van een aanvraag voor een verblijfsvergunning is het van belang om je te laten bijstaan door een advocaat. Bij een weigering of intrekking van een vergunning kan dit zelfs essentieel zijn. Ook als het gaat om het aanvragen van een visum of immigratie ten behoeve van gezinsvorming of hereniging kan een Vreemdelingenrecht advocaat jou het beste helpen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld bekijken of het aanvragen van een visum of verblijfsvergunning het voordeligst is voor jouw situatie.
Het vreemdelingenrecht bevat verschillende regels voor het aanvragen van verschillende vergunningen. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen:
Werk:
Wonen en verblijf:
Gezinshereniging:
Op het onafhankelijke platform Lawspot.nl plaats je binnen drie simpele stappen jouw zaak online. Hierna zul je van verschillende advocaten pitches ontvangen. Jij kunt deze advocaten zelf met elkaar vergelijken op grond van de criteria die voor jou belangrijk zijn. Wanneer je een advocaat in het oog hebt, kun je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarna kies je zelf of je met deze advocaat samen wilt werken. Zo behoud jij ten allen tijde zelf de controle.
Een advocaat hoeft niet altijd duur te zijn!
Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je van verschillende advocaten toegestuurd krijgt. Ook kun je in aanmerking komen voor een overheidsvergoeding die voorziet in de kosten gemaakt voor rechtshulp. Voor vragen hierover kun je natuurlijk bij ons terecht.
Meteen een advocaat vinden?
(236 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)