Verzoekschrift

Verzoekschrift

Wat is een verzoekschrift

Een verzoekschrift is een proces inleidend stuk. Het heet ook wel een request. Dit is niet hetzelfde als een dagvaarding. Hoewel ze allebei gebruikt worden om een proces te beginnen, worden ze niet allebei hetzelfde gebruikt.

Wanneer een verzoekschrift?

Het wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering regelt wanneer iemand een dagvaarding op moet stellen en wanneer iemand een verzoekschrift moet gebruiken. Een verzoekschrift moet worden gebruikt bij zaken omtrent het personen- en familierecht zoals bijvoorbeeld echtscheiding, maar ook bij zaken omtrent ontbinding van een arbeidsovereenkomst.

Het verdere verloop

De wet regelt vervolgens de inhoudelijke eisen. Vervolgens moet het worden ingediend bij de juiste rechtbank. Daar beslist de rechter vervolgens wanneer de mondelinge behandeling plaatsvindt. Als er een belanghebbende wordt opgeroepen, dan ontvangt deze een brief met een kopie van het verzoekschrift. De zaak eindigt met een beschikking. Dit is een beslissing op het verzoek.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

Verzoekschrift

Veel gelezen artikelen

Bel nu