Verzoek tot handhaving

Verzoek tot handhaving

Een voorbeeld van een brief met het verzoek om bouwvoorschriften te handhaven. Het kan zomaar voorkomen dat iemand in de buurt zich niet houdt aan de verplichte voorschriften voor de bouw. Indien dit het geval is, dan kun je een verzoek tot handhaving indienen bij de gemeente. Dit kunt je doen doormiddel van deze voorbeeldbrief.

Op deze wijze kunt je een verzoek tot handhaving indienen

Wanneer de buren aan het bouwen zijn en hiervoor geen omgevingsvergunning hebben, of wanneer zij zich niet aan de omgevingsvergunning of andere voorschriften houden, is het raadzaam om eerst met de buren in gesprek te gaan alvorens je een verzoek tot handhaving indient. Wanneer je en jouw buren een andere zienswijze hebben wat betreft de omgevingsvergunning, dat kun je met behulp van onze voorbeeldbrief een dergelijk verzoek indienen bij de gemeente. Deze brief dient aangetekend te zijn. De gemeente moet binnen een termijn van acht weken reageren op je verzoek tot handhaving. Indien de gemeente niet reageert binnen de gestelde termijn van acht weken of de gemeente wijst je verzoek af, dan heb je de mogelijkheid om binnen een termijn van zes weken bezwaar aan te tekenen bij de gemeente. Hiervoor kun je contact op nemen met een van onze juristen. Je kunt ook contact opnemen met je rechtsbijstandsverzekeraar, mits je deze hebt natuurlijk.

Vergeet dit niet

Zorg ervoor dat je jouw brief met daarin het verzoek tot handhaving aangetekend en per post verstuurt. Zorg er ook voor dat je een kopie heeft van de brief met daarin het verzoek tot handhaving. Daarnaast is het belangrijk dat je het ontvangstbewijs en verzendbewijs van de brief met daarin het verzoek tot handhaving bewaard, ook wanneer de brief geweigerd is of dat deze niet verstuurd is.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

verzoek tot handhaving

Veel gelezen artikelen

Bel nu