Verzetdagvaarding

Verzetdagvaarding

Wat is een verzetdagvaarding?

Het proces inleidende stuk voor een procedure in verstek noemen we de verzetdagvaarding. Lees hier meer over de normale dagvaarding.

Verstek

Soms kan het gebeuren dat een wederpartij niet op komt dagen bij een procedure. De rechter verleent dan verstek tegen de partij. Dit betekent dat de rechter de vordering in beginsel toewijst omdat er geen tegenspraak is geweest van de wederpartij.

Zaak gewonnen?

Dit betekent niet direct dat de eisende partij de zaak heeft gewonnen. De wederpartij kan alsnog mee doen aan de zaak. Zij kan namelijk verzet instellen tegen het verstekvonnis.

Verzetprocedure

De procedure die volgt op het verstekvonnis noemen we de verzetprocedure. In praktijk begint de zaak dan eigenlijk opnieuw. In dit geval start de veroordeelde nu de procedure. Zij zal daarom de oorspronkelijke eiser moeten dagvaarden. Het proces inleidende stuk waarmee de bij verstek veroordeelde partij via een dagvaarding de oorspronkelijke eiser dagvaart, noemen we de verzetdagvaarding. 

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

Verzetdagvaarding

Veel gelezen artikelen

Bel nu