Advocaat nodig bij verstoring van uw woongenot?Vragen? Bel ons: 085 5000 202

Wat houdt woongenot in?

In het huurrecht heeft de verhuurder verschillende verplichtingen, zoals zorgen dat er geen sprake is van achterstallig onderhoud. De verplichting tot het verschaffen van ‘rustig woongenot’ valt hier ook onder. De huurder moet zich op zijn beurt gedragen als een goed huurder. Hij dient de woonruimte ook echt te gebruiken als waarvoor deze bestemd is: wonen.

Wat houdt verstoring van het woongenot in?

Een verstoring van het woongenot van de huurder kan op verschillende manieren worden voorkomen. Allereerst kan de verhuurder het woongenot van de huurder belemmeren door bijvoorbeeld op verschillende momenten onaangekondigd binnen te komen. Hierover zijn door de rechter een flink aantal regels gesteld. Zo dient de verhuurder altijd aan te bellen bij de huurder en moet er echt een doel zijn tot het bezoeken van de woning. De huurder mag het de verhuurder ook weer niet onmogelijk maken om de woning binnen te komen.
Daarnaast bestaat er meer voorkomende vorm van verstoring van het woongenot, namelijk overlast van omwonenden zijn.

Wat kan een huurder doen tegen overlast?

Allereerst kun je natuurlijk in gesprek gaan met degene die de overlast veroorzaakt. In extreme gevallen kan de politie worden ingeschakeld. Mocht dit niet helpen, dan zijn juridische stappen noodzakelijk. Belangrijk is de vraag of jij en de veroorzaker van de overlast dezelfde verhuurder hebben of niet.

Veroorzaker van de overlast heeft dezelfde verhuurder. In dit geval zijn er twee opties:

  • Je kunt de veroorzaker van de overlast rechtstreeks aanspreken door hem aansprakelijk te stellen voor zijn onrechtmatige gedraging.
  • Zoals gezegd is een belangrijke verplichting van de verhuurder dat de huurder ‘rustig woongenot’ heeft. Indien dit door overlast niet het geval is, komt de verhuurder zijn verplichtingen ook niet na. Er kan dan een procedure gestart worden tegen de verhuurder waarin je de verhuurder kan dwingen maatregelen te nemen tegen de overlast veroorzakende huurder.

Overlast wordt sinds een aantal jaar ook als ernstig gebrek aan een woning gezien. Zie hiervoor de pagina achterstallig onderhoud. Een huurverlaging behoort dan tot de mogelijkheden.

Veroorzaker van de overlast heeft niet dezelfde verhuurder. Wederom zijn er twee mogelijke opties:

  • Ook in dit geval kan de veroorzaker van de overlast rechtstreeks worden aangesproken door hem aansprakelijk te stellen voor zijn onrechtmatige gedraging. Het is zelfs de enige optie indien de veroorzaker van de overlast eigenaar is van zijn huis.
  • Huurt de overlast veroorzaker van een andere verhuurder en doet deze verhuurder niets om de overlast te stoppen. Dan kan deze verhuurder op grond van de onrechtmatige daad worden aangesproken.

Huurrecht advocaat nodig?

In alle bovenstaande gevallen raden wij je aan om een advocaat te raadplegen. Goede juridische hulp kan het verschil maken! Dit hoeft niet duur te zijn. Dit zul je direct merken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de bij Lawspot.nl aangesloten advocaten. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Direct op zoek naar een goede Huurrecht Advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Huurrecht Advocaat vinden via Lawspot.nl

Op het onafhankelijke platdorm Lawspot.nl kun je binnen drie simpele stappen de juiste advocaat vinden voor jouw zaak. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met jouw gegevens en er zijn bij ons enkel gecertificeerde advocaten aangesloten. Daarbij is het gebruik van Lawspot.nl helemaal gratis en vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die bij jou past.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis Huurrecht Advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare Huurrecht Advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?