Vermogensrecht advocaat

Wat is het vermogensrecht?

Het vermogensrecht ziet op vermogensbestanddelen. Hierdoor ziet het zowel op het goederenrecht, als op het verbintenissenrecht. Het gaat in het vermogensrecht met name over rechten op een goed. In het goederenrecht speelt bijvoorbeeld de vraag hoe je eigenaar wordt van een stuk grond. Het verbintenissenrecht gaat het voornamelijk over hoe overeenkomsten gesloten worden. In de praktijk grijpen deze twee rechtsgebieden vaak in elkaar. Hierbij kan een vermogensrecht advocaat hulp bieden.

Scheiding tussen de drie rechtsgebieden

Er is niet echt een strakke scheiding tussen het vermogens-, verbintenissen- en goederenrecht. Het vermogensrecht is de overkoepelende factor en als het ware een soort brug tussen het verbintenissen- en goederenrecht.

Op zoek naar een advocaat die je bij kan staan in het goederenrecht? Schakel dan een van onze goederenrecht advocaten in voor snelle juridische hulp!

Veelvoorkomende vraagstukken

Als er een geschil in het vermogensrecht ontstaat, gaat dit meestal over welke partij recht heeft op een goed. In Nederland heeft iedereen namelijk eigendomsrechten, vorderingsrechten en nog veel meer rechten. Hiermee kan natuurlijk iets misgaan, waardoor er een meningsverschil kan ontstaan. Mocht zo’n geschil zich voordoen, kan een van onze gespecialiseerde vermogensrecht advocaten juridische hulp bieden!

Vermogensrecht advocaat

Het is in het vermogensrecht niet verplicht om je bij te laten staan door een advocaat. Indien je echter in een geschil omtrent het vermogensrecht belandt, is het vaak wel slim om een advocaat in te schakelen. Onze advocaten zijn gespecialiseerd en kunnen de passende juridische hulp bieden!

Veelgestelde vragen vermogensrecht advocaat

Wat valt onder het vermogensrecht?

Het vermogensrecht omvat zowel het verbintenissenrecht als het goederenrecht. Het gaat voornamelijk over de rechten die men op een goed heeft.

Is het eigendomsrecht vermogensrecht?

Het vermogensrecht gaat voornamelijk over rechten die men op een goed is. Een eigendomsrecht is een recht op een goed. Het eigendomsrecht valt dus onder het vermogensrecht.

Is erfpacht vermogensrecht?

Bij erfpacht heeft iemand het recht om gebruik te maken van een stuk grond dat eigendom van iemand anders is. Dit valt onder het vermogensrecht.

Wat is een subjectief vermogensrecht?

In het vermogensrecht kan onderscheid gemaakt worden tussen objectieve en subjectieve vermogensrechten. Subjectief ziet op het recht dat aan iemand toekomt en dus deel uitmaakt van zijn vermogen. Objectief ziet juist op alle regels met betrekking tot deze subjectieve rechten.

Is vruchtgebruik een vermogensrecht?

Bij het recht van vruchtgebruik wordt een beperkt zakelijk recht gevestigd op een goed, zodat een persoon gebruik kan maken van goederen die van iemand anders zijn en hiervan de vruchten kan genieten. Dit recht van vruchtgebruik kan zowel op zaken als op vermogensrechten gevestigd worden.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde vermogensrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare vermogensrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu