Iemand aansprakelijk stellen wegens schade in het verkeer?

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,4

Verkeersaansprakelijkheid

Het verkeer is iets waar je waarschijnlijk iedere dag mee te maken hebt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er regelmatig schade wordt veroorzaakt in het verkeer: een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Het is vervelend wanneer je schade lijdt door een ander, of wanneer je zelf schade hebt veroorzaakt. Dit kan schade zijn aan een auto, fiets of aan een andere materiƫle zaak. Maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat iemand een gebroken been oploopt, of andere letselschade na een verkeersongeluk. Gelukkig zijn er genoeg juridische uitkomsten waardoor de geleden schade kan worden vergoed. De regels van het aansprakelijkheidsrecht zijn hier van toepassing.

Waar kan een advocaat jou mee helpen?

Een advocaat die gespecialiseerd is in aansprakelijkheidsrecht kan jou adviseren en bijstaan wanneer je te maken krijgt met verkeersaansprakelijkheid. Het kan zijn dat er onduidelijkheid is over wie de schuld draagt van de geleden schade, of dat beide partijen hierin een aandeel hebben. Het is bijvoorbeeld zo, dat fietsers in het verkeer sneller als zwakkere deelnemer worden gezien dan iemand die zich in een auto verplaatst. Een advocaat kan jou adviseren over dit soort juridische kwesties. Ook kan hij/zij je bijvoorbeeld helpen met het verhalen van de schade bij de verzekeraar. Ook kan een advocaat helpen met het opstellen de brief waarin je de schadeveroorzaker aansprakelijk stelt. Mocht het tot een procedure komen, dan kan een advocaat je natuurlijk ook altijd bijstaan. Ondanks het feit dat er regelmatig schade wordt opgelopen in het verkeer, zijn de regels omtrent aansprakelijkheidsrecht complex, en is elke situatie anders. Je doet er daarom verstandig aan een advocaat in de arm te nemen die deskundig is op het gebied van verkeersaansprakelijkheid. Mocht je zelf schade hebben veroorzaakt in het verkeer, dan staan onze advocaten ook voor je klaar.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Wil je een vraag stellen?

(34 vragenstellers gingen je voor over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Schadeveroorzaker aansprakelijk stellen met behulp van een advocaat?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis aansprakelijkheidsrecht advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare aansprakelijkheidsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

g keijzer uit heiloo

Geplaatst op: 8 dec 2018

Beoordeling: 10

Pluspunten:

goede antwoorden op vragen

Verbeterpunten:

Geen opgegeven.

p.j.ritzema uit spijk ( gron)

Geplaatst op: 5 dec 2018

Beoordeling: 7

Pluspunten:

De eerste telefoonkennismaking was prima. Nu moet ik alleen afwachten of er mogelijkheden zijn en die zouden op zeer korte termijn in mijn richting komen.

Verbeterpunten:

Afwachten.