Laat een advocaat jouw vaststellingsovereenkomst controleren!

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

De meeste ontslagen zijn met wederzijds goedvinden. Hierbij kunnen werkgever en werknemer in een vaststellingsovereenkomst ofwel beëindigingsovereenkomst afspraken vastleggen over het beëindigen van de arbeidsovereenkomst. Deze overeenkomst dient schriftelijk te worden geaccepteerd. Hierna krijgt de werknemer twee weken bedenktijd, waarna de overeenkomst nog kan worden beëindigd. Indien deze termijn van twee weken niet expliciet is opgenomen in de overeenkomst geldt een termijn van drie weken.

Inhoud vaststellingsovereenkomst

Er is een aantal algemene gegevens die verplicht moeten worden opgenomen in de overeenkomst, zoals namen, adressen, de functie van de werknemer en wanneer deze in dienst is getreden. Ook wordt de reden van het ontslag genoemd, de datum van de beëindiging van de arbeidsovereenkomst (met inachtname van de opzegtermijn) en afspraken over de eindafrekening. Bovendien kan er nog een aantal extra onderwerpen worden besproken die niet verplicht zijn, zoals wat er gebeurt met het pensioen en eventueel een ontslagvergoeding. De transitievergoeding wordt vaak gebruikt als maatstaf. Let op: hier hoeft niet verplicht rekening mee worden gehouden. Er kunnen nog allerlei andere afspraken worden vastgelegd in de overeenkomst. Vaak is er als slotbepaling finale kwijting vastgelegd. Hierbij verklaren beide partijen geen verplichtingen of vorderingen meer naar elkaar toe te hebben.

Uitkering

Om als (ex-) werknemer nog in aanmerking te komen voor een WW-uitkering moet er een aantal vereisten in de vaststellingsovereenkomst worden genoemd. Ten eerste moet vastgesteld worden dat het initiatief voor het ontslag bij de werkgever ligt en daarnaast dat het gaat om een neutrale ontbinding van de arbeidsovereenkomst. Hierbij is het ontslag niet verwijtbaar aan de werknemer en waren er geen dringende gronden hiervoor. Als laatst moet een geldende opzegtermijn door de werkgever in acht zijn genomen. Als deze vereisten in de overeenkomst zijn opgenomen, wordt de WW-uitkering niet in gevaar gebracht.

Wat een advocaat bij een vaststellingsovereenkomst voor je kan doen

Bij de onderhandelingen over de vaststellingsovereenkomst is het van groot belang dat je juridisch advies inwint, voordat je deze ondertekent. Advocaten en juristen kunnen de gehele overeenkomst controleren en kijken wat het meest voordelige is voor jou, bijvoorbeeld door te beoordelen of er geen hogere vergoeding gerealiseerd kan worden. Een advocaat haalt het best mogelijke voor jou eruit.

Het in de arm nemen van een advocaat bij een vaststellingsovereenkomst hoeft niet duur te zijn

Verschillende advocaten zullen je prijsindicaties toesturen waarin je dit kunt zien. Ook kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van de overheid voor de kosten van de rechtshulp. Als je meer vragen hebt, kan je hiervoor natuurlijk bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?


(252 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Vaststellingsovereenkomst advocaat vinden via Lawspot.nl

Op Lawspot.nl kan je gemakkelijk en snel een advocaat vinden voor jouw specifieke zaak. Met jouw gegevens wordt vertrouwelijk omgegaan en de aangesloten advocaten zijn allemaal gecertificeerd. Bovendien is het gebruik van Lawspot.nl helemaal gratis en brengt het geen verplichtingen met zich mee. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste helpt.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis vaststellingsovereenkomst advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare vaststellingsovereenkomst advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Nalinie uit Utrecht

Geplaatst op: 25 sep 2019

Beoordeling: 9

Beoordeling:

Waanzinnig goed/snel en accuraat geholpen, de juiste advocaat met kennis en expertise toegewezen!

Mark uit Haarlem

Geplaatst op: 24 sep 2019

Beoordeling: 7

Beoordeling:

Goed en snel geholpen