Koop- of leveringsgebrek? Schakel een advocaat in!

Koop- en levering

Wanneer jij een koopovereenkomst met iemand aangaat, ga je er vanuit dat je weet wat je koopt. Hetgeen je gekocht hebt, moet voldoen aan een aantal voorwaarden die je mag verwachten op het moment dat je de overeenkomst hebt gesloten. In het geval van vastgoed en bouwrecht zal het gaan om een huis, appartement, kantoorpand of ander vastgoed dat jij gekocht hebt. Het is dan heel erg vervelend als dit onroerend goed na het sluiten van de koopovereenkomst ineens gebreken vertoont. Wanneer er sprake is van een koop- of leveringsgebrek, wordt dit ook wel wanprestatie genoemd: een (gedeeltelijk) niet-nakoming van een verbintenis. Een voorbeeld van een leveringsgebrek, is dat een huis allemaal houten balken bevat die vanbinnen rotten, of geluidsoverlast die ten tijde van het kopen van het onroerende goed niet voorzien had kunnen worden. De verkoper van vastgoed heeft namelijk een mededelingsplicht jegens de koper. Stel dus dat je met een makelaar een huis gaat bekijken en deze makelaar weet dat dat huis een bepaald gebrek heeft, is hij/zij wettelijk verplicht van dit gebrek mededeling te doen.

Wat kan een advocaat voor je betekenen?

Wanneer er gebrekkig is geleverd of zich een gebrek na de koop heeft voorgedaan, kun je gelukkig juridische stappen ondernemen. Een advocaat kan je bijvoorbeeld bijstaan wanneer er sprake is van een geschil over de oplevering. Het kan ook zo zijn dat de aannemer aansprakelijk is voor de schade die je door dit koop- of leveringsgebrek hebt geleden. Je kunt dan nakoming eisen met schadevergoeding, maar vervangende schadevergoeding eisen in plaats van nakoming is ook mogelijk. De schuldenaar moet dan echter eerst in verzuim zijn. Een advocaat kan de tegenpartij voor jou in verzuim stellen, de hoogte van de geleden schade bepalen en de schadevergoeding eisen. De gehele overeenkomst kan ook eventueel worden ontbonden. Het is verstandig je te laten adviseren door een gespecialiseerde bouwrecht advocaat: het voorkomen van problemen omtrent onroerend goed kan veel geld, tijd en energie schelen!

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn.

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(331 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde bouwrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis bouwrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare bouwrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu