Koop- of leveringsgebrek? Schakel een advocaat in!

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Koop- en levering

Wanneer jij een koopovereenkomst met iemand aangaat, ga je er vanuit dat je weet wat je koopt. Hetgeen je gekocht hebt, moet voldoen aan een aantal voorwaarden die je mag verwachten op het moment dat je de overeenkomst hebt gesloten. In het geval van vastgoed en bouwrecht zal het gaan om een huis, appartement, kantoorpand of ander vastgoed dat jij gekocht hebt. Het is dan heel erg vervelend als dit onroerend goed na het sluiten van de koopovereenkomst ineens gebreken vertoont. Wanneer er sprake is van een koop- of leveringsgebrek, wordt dit ook wel wanprestatie genoemd: een (gedeeltelijk) niet-nakoming van een verbintenis. Een voorbeeld van een leveringsgebrek, is dat een huis allemaal houten balken bevat die vanbinnen rotten, of geluidsoverlast die ten tijde van het kopen van het onroerende goed niet voorzien had kunnen worden. De verkoper van vastgoed heeft namelijk een mededelingsplicht jegens de koper. Stel dus dat je met een makelaar een huis gaat bekijken en deze makelaar weet dat dat huis een bepaald gebrek heeft, is hij/zij wettelijk verplicht van dit gebrek mededeling te doen.

Wat kan een advocaat voor je betekenen?

Wanneer er gebrekkig is geleverd of zich een gebrek na de koop heeft voorgedaan, kun je gelukkig juridische stappen ondernemen. Een advocaat kan je bijvoorbeeld bijstaan wanneer er sprake is van een geschil over de oplevering. Het kan ook zo zijn dat de aannemer aansprakelijk is voor de schade die je door dit koop- of leveringsgebrek hebt geleden. Je kunt dan nakoming eisen met schadevergoeding, maar vervangende schadevergoeding eisen in plaats van nakoming is ook mogelijk. De schuldenaar moet dan echter eerst in verzuim zijn. Een advocaat kan de tegenpartij voor jou in verzuim stellen, de hoogte van de geleden schade bepalen en de schadevergoeding eisen. De gehele overeenkomst kan ook eventueel worden ontbonden. Het is verstandig je te laten adviseren door een deskundig advocaat: het voorkomen van problemen omtrent onroerend goed kan veel geld, tijd en energie schelen!

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn.

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?


(331 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Snel een gespecialiseerde bouwrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis bouwrecht advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare bouwrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Menno uit Amsterdam

Geplaatst op: 30 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Doordat er met echte interesse en de juiste vraagstelling wordt gewerkt hadden we snel een goeie advocaat te pakken die ons assisteerde bij onze zaak. Snel, duidelijk én persoonlijk. Ik had van te voren een ander beeld van de advocatuur...

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!