Problemen omtrent Oplevering? Deskundig Advies van een Advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Oplevering

Wanneer er iets is gebouwd of verbouwd, moet er altijd officieel worden opgeleverd door de aannemer. Dit houdt in dat het werk dat is verricht door de aannemer officieel klaar is en vervolgens wordt overgedragen aan de opdrachtgever. Laatstgenoemde moet dit werk dan aanvaarden. Een oplevering vindt altijd maar één keer plaats, aan het einde van het gehele (ver)bouwtraject. Het kan helaas voorkomen dat er geschillen ontstaan omtrent de oplevering, een opleveringsgeschil. Je kunt dan juridisch advies inwinnen en actie ondernemen.

Gevolgen van oplevering

Stel dat er gebrekkig is opgeleverd of dat er bijvoorbeeld een bouwfout is gemaakt, dan kan het zijn dat de aannemer daarvoor aansprakelijk is. Wanneer er al is opgeleverd, kan het zijn dat de aannemer wordt uitgesloten van aansprakelijkheid. Gebreken die ten tijde van de oplevering redelijkerwijs ontdekt hadden kunnen worden door de opdrachtgever, vallen niet onder de verantwoordelijkheid van de aannemer. Dit betekent dus dat de opdrachtgever een onderzoeksplicht heeft. Daarom is het van belang dat de oplevering zorgvuldig wordt gedaan. Wanneer de aannemer aangeeft dat het verrichte werk goedgekeurd kan worden door de opdrachtgever, moet laatstgenoemde dit binnen een redelijke termijn doen. Anders wordt er vanuit gegaan dat de opdrachtgever het werk stilzwijgend aanvaard heeft! Wat precies een redelijke termijn is hangt af van onder andere de omvang en controleerbaarheid van de werkzaamheden.

Te late oplevering

Wanneer er werkzaamheden uitgevoerd zullen worden door de aannemer, wordt er van tevoren een aanneemovereenkomst gesloten. Hierin is ook opgenomen binnen welke termijn er zal moeten worden opgeleverd. Als deze termijn wordt overschreden, kan dit een boete of korting op de aanneemsom tot gevolg hebben. Als aannemer kun je hiertegen een beroep op matiging doen.

Wat kan een advocaat voor jou betekenen?

Een advocaat die gespecialiseerd is in bouwrecht kan jou helpen met allerlei verschillende opleveringsgeschillen. Maar ook kan een advocaat je helpen met het opstellen van een aannemings-overeenkomst. Wanneer zo’n overeenkomst zorgvuldig wordt opgesteld, kan dit vele problemen voorkomen. Stel dat je de aannemer wel aansprakelijk wilt stellen voor schade die is geleden door een opleveringsgebrek, kan een advocaat je hierin bijstaan. Ook als je zelf aansprakelijk gesteld wordt kan je een advocaat in de arm nemen.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?


(241 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Snel een gespecialiseerde bouwrecht advocaat voor een opleveringsgeschil nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis bouwrecht advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare bouwrecht advocaat voor een opleveringsgeschil?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Menno uit Amsterdam

Geplaatst op: 30 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Doordat er met echte interesse en de juiste vraagstelling wordt gewerkt hadden we snel een goeie advocaat te pakken die ons assisteerde bij onze zaak. Snel, duidelijk én persoonlijk. Ik had van te voren een ander beeld van de advocatuur...

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!