Vervelend geschil met een aannemer? Vind nu de juiste advocaat!

Geschil met aannemer: wat is aanneming?

Wanneer jij van plan bent om te gaan bouwen of verbouwen, zal er een aannemer zijn die deze werkzaamheden gaat uitvoeren. De wettelijke bepaling over aanneming is: ‘’indien sprake is van een overeenkomst waarbij de ene partij, de aannemer, zich jegens de andere partij, de opdrachtgever, verbindt om buiten dienstbetrekking een werk van stoffelijke aard tot stand te brengen en op te leveren, tegen een door de opdrachtgever te betalen prijs in geld”. Voorafgaand aan de werkzaamheden stelt men een aanneemovereenkomst op. Deze ondertekenen beide partijen getekend vervolgens. Bij het aannemen van werk komt veel kijken, vooral wanneer het om grote projecten gaat. Het kan gebeuren dat er tijdens of na het bouwproces iets misgaat, of dat er een geschil met de aannemer ontstaat. Je kunt dan gelukkig juridische stappen zetten.

De aanneemovereenkomst

Door van tevoren duidelijke afspraken te maken en deze vast te leggen in een aannemingscontract, kunnen onnodige conflicten en onduidelijkheden worden voorkomen. Juridisch gezien wordt een overeenkomst die leidt tot bijvoorbeeld het bouwen van een gebouw een aanneming van werk genoemd. Wanneer je een bouwproject aangaat, is het verstandig een advocaat in de arm te nemen die kan helpen met het opstellen van de aanneemovereenkomst. In het contract staan vaak bepalingen opgenomen over de prijs, over wat het meer-en minderwerk is, over de oplevering, garanties en over aansprakelijkheid. Een gespecialiseerd bouwrechtadvocaat weet bijvoorbeeld waarop je op moet letten per specifiek project.

Wat kan een advocaat voor je doen bij een geschil met aannemer?

Een advocaat die in bouwrecht is gespecialiseerd kan je helpen met allerlei zaken omtrent de aanneming. Denk hierbij aan het opstellen van de aanneemovereenkomst, maar ook aan bouwgeschillen die zich kunnen voordoen. Ook kun je schade oplopen omdat er bijvoorbeeld bouwkundige fouten zijn gemaakt en er sprake is van nalatigheid. Als jij wilt stellen dat dit het geval is, ben je ook degene die volgens de hier volgens de wet bewijs voor moet leveren. Stel dat jij de aannemer dan aansprakelijk wilt stellen, kan een advocaat je hierin bijstaan.

Een advocaat die helpt bij een geschil met de aannemer hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.

Meteen een advocaat vinden?

 

(241 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde bouwrecht advocaat nodig voor je geschil met de aannemer?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis bouwrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare bouwrechtadvocaat voor een geschil met een aannemer?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu