Wil je juridisch advies van een advocaat over projectontwikkeling?

Projectontwikkeling

Projectontwikkeling is het ontwikkelen en bouwen van relatief grote projecten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kantoorpanden, hotels of een winkelcentrum. Als projectontwikkelaar kun je deze gebouwen verkopen en er winst op maken. Bij de ontwikkeling van zo’n groot project zijn vele mensen betrokken. Ook brengt het realiseren van projectontwikkeling vele juridische gevolgen met zich mee.

Welke regels gelden er bij projectontwikkeling?

Zoals al eerder benoemd, brengt de ontwikkeling van projecten vele juridische gevolgen met zich mee en moet je je aan allerlei regels houden. Er moet bijvoorbeeld tijdens het bouwen worden voldaan aan bepaalde veiligheidsregels. Ook moet er bij de gemeente een bestemmingsplan worden ingediend en bovendien moet je ook de juiste vergunningen aanvragen. Pas wanneer het bestemmingsplan is goedgekeurd en de vergunningen zijn verleend, mag er gebouwd worden. Maar voor het uitvoeren van de bouwwerkzaamheden heb je aannemers nodig en zal er een aannemingsovereenkomst moeten worden opgesteld. Door in zo’n overeenkomst duidelijke afspraken vast te leggen, kunnen eventuele onduidelijkheden en conflicten met betrekking tot de aanneming worden voorkomen, en dat is wel zo prettig. In het contract staan vaak bepalingen over de prijs, oplevering, aansprakelijkheid, garanties enzovoort.

Hoe kan een advocaat je helpen?

Een advocaat die gespecialiseerd is in bouwrecht kan jou helpen met verschillende juridische aspecten. Een advocaat die verstand van bouwrecht heeft is op de hoogte van alle regels en voorwaarden waar bij projectontwikkeling aan voldaan moet worden. Een deskundig bouwrecht advocaat in de arm nemen kan tijd schelen en bovendien onnodige kosten voorkomen! Je kunt hulp vragen bij het aanvragen van de noodzakelijke vergunningen, bij het opstellen van de aanneemovereenkomst of bij geschillen die zich hebben voorgedaan. Stel dat er iets is misgegaan met de aannemer en er daarom schade is opgelopen, kan een advocaat je bijstaan wanneer je de aannemer aansprakelijk wilt stellen.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(249 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde bouwrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis bouwrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare bouwrechtadvocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu