Wil je juridisch advies van een advocaat over projectontwikkeling?

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Projectontwikkeling

Projectontwikkeling is het ontwikkelen en bouwen van relatief grote projecten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kantoorpanden, hotels of een winkelcentrum. Als projectontwikkelaar kun je deze gebouwen verkopen en er winst op maken. Bij de ontwikkeling van zo’n groot project zijn vele mensen betrokken. Ook brengt het realiseren van projectontwikkeling vele juridische gevolgen met zich mee.

Welke regels gelden er bij projectontwikkeling?

Zoals al eerder benoemd, brengt de ontwikkeling van projecten vele juridische gevolgen met zich mee en moet je je aan allerlei regels houden. Er moet bijvoorbeeld tijdens het bouwen worden voldaan aan bepaalde veiligheidsregels. Ook moet er bij de gemeente een bestemmingsplan worden ingediend en bovendien moet je ook de juiste vergunningen aanvragen. Pas wanneer het bestemmingsplan is goedgekeurd en de vergunningen zijn verleend, mag er gebouwd worden. Maar voor het uitvoeren van de bouwwerkzaamheden heb je aannemers nodig en zal er een aannemingsovereenkomst moeten worden opgesteld. Door in zo’n overeenkomst duidelijke afspraken vast te leggen, kunnen eventuele onduidelijkheden en conflicten met betrekking tot de aanneming worden voorkomen, en dat is wel zo prettig. In het contract staan vaak bepalingen over de prijs, oplevering, aansprakelijkheid, garanties enzovoort.

Hoe kan een advocaat je helpen?

Een advocaat die gespecialiseerd is in bouwrecht kan jou helpen met verschillende juridische aspecten. Een advocaat die verstand van bouwrecht heeft is op de hoogte van alle regels en voorwaarden waar bij projectontwikkeling aan voldaan moet worden. Een deskundig advocaat in de arm nemen kan tijd schelen en bovendien onnodige kosten voorkomen! Je kunt hulp vragen bij het aanvragen van de noodzakelijke vergunningen, bij het opstellen van de aanneemovereenkomst of bij geschillen die zich hebben voorgedaan. Stel dat er iets is misgegaan met de aannemer en er daarom schade is opgelopen, kan een advocaat je bijstaan wanneer je de aannemer aansprakelijk wilt stellen.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?


(249 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Snel een gespecialiseerde bouwrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis bouwrecht advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare bouwrechtadvocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

NVT uit Haarlem

Geplaatst op: 12 jan 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Lawspot heeft op een snelle en persoonlijke manier me snel kunnen helpen met mijn vraag en mij geïntroduceerd met een goede advocaat die mij in eerste instantie kosteloos te woord heeft gestaan.

Bernard Bierens uit Muiderberg

Geplaatst op: 9 jan 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Praktische aanpak. Vooral de ook de advocaat van Fruytier, Vincent van Oosterveen.