Nieuwbouw: advocaat nodig?

Nieuwbouw

Gebouwen die dateren vanaf ongeveer na 1950 worden aangeduid als nieuwbouw. Wat ook met nieuwbouw bedoeld wordt, zijn modern uitziende gebouwen, flats, of huizen die gebouwd zijn op vinex locaties. Voor het aanvragen van bouw- of omgevingsvergunningen, het bouwen of verbouwen van huizen, projectontwikkeling enzovoort bestaan natuurlijk allerlei wettelijke regels. Het veelomvattende bouwrecht kent wettelijke bepalingen over al deze onderwerpen. Een advocaat die gespecialiseerd is in vastgoed- en bouwrecht kan jou met allerlei kwesties rondom nieuwbouw helpen, bijstaan en adviseren.

Hoe kan een advocaat jou helpen?

Een bouw- en vastgoedadvocaat kan jou, zoals hierboven al is beschreven, helpen bij verschillende situaties, bijvoorbeeld als er onduidelijkheid is over de oplevering. Wanneer je een geschil hebt met de aannemer en daarom schade hebt geleden, kan een advocaat je helpen met het bepalen van de hoogte van de schade en het claimen van de schadevergoeding. Maar nog verstandiger is het voorkomen van zo’n geschil, door met behulp van een advocaat voorafgaand aan het bouwproject een contract op te stellen waarin duidelijke afspraken staan. Stel dat je een omgevingsvergunning bij de gemeente aanvraagt maar deze wordt afgewezen, kun je bezwaar indienen samen met een advocaat. Ook in andere situaties die betrekking hebben op het bouwrecht kan een advocaat jou bijstaan.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn.

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(243 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde bouwrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis nieuwbouw advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare bouwrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu