Conflicten omtrent Erfpacht? Deskundig Advocaat nodig?

Wat is erfpacht?

Erfpacht is een zakelijk recht dat rust op de grond, een onroerende zaak. Stel dat jij eigenaar bent van een pand waarop een recht van erfpacht rust, dan ben je dus geen eigenaar van de grond waarop je pand staat, maar alleen eigenaar van het pand. Eigenlijk ‘huur’ je de grond dus van degene die wel het eigendom van de grond heeft. Meestal is dit de gemeente, maar er bestaat ook particuliere erfpacht. Het bedrag dat je als eigenaar aan de erfpachter betaalt wordt canon genoemd. Dit kan een jaarlijks bedrag zijn, maar vaak is de canon afgekocht voor een langere periode.

Hoe kan een erfpacht advocaat jou helpen?

Wanneer je van plan bent om grond in erfpacht uit te geven, dient er een erfpachtovereenkomst te worden opgesteld. Een advocaat kan jou hiermee helpen. Ook wanneer je de overeenkomst wilt laten wijzigen kan een advocaat dit voor je doen. Stel dat de erfpachter niet voldoet aan zijn verplichtingen, bijvoorbeeld de plicht tot het betalen van de canon, kun je als grondeigenaar (en dus degene met het erfpachtrecht) maatregelen nemen. Je kunt nakoming vorderen met hulp van een advocaat, maar ook kun je je wenden tot de rechter wanneer er echt een conflict omtrent de erfpacht ontstaat. Stel dat de voorwaarden van de erfpacht onredelijk zijn, dan kun je deze door de rechter laten toetsen. Een advocaat die gespecialiseerd is in erfpacht kan je adviseren over hoe groot je kansen zijn wanneer je je tot de rechter wilt wenden en je in een eventuele procedure bijstaan.

Met een advocaat in zee gaan hoeft niet duur te zijn!

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(239 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde erfpacht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis erfpacht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare erfpacht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu