Lawspot Advocaten

Oneens met het bestemmingsplan? Advocaat nodig?

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Wat is een bestemmingsplan?

Een bestemmingsplan wordt door elke gemeente opgesteld. Het gaat om omgevingsrecht, dat valt onder ruimtelijk bestuursrecht. In de plannen is vermeldt wat de bestemmingen zijn voor de gronden in een gemeente. In de plannen staat dus welke bestemming op bepaalde grond rust: bijvoorbeeld kantoren, woningen of groenvoorzieningen. Ook is er opgenomen wat de regels en mogelijkheden zijn voor bouwen. De gemeente moet altijd verantwoording afleggen over waarom bepaalde bestemmingen gekozen zijn, maar er geldt wel een ruime beoordelingsruimte voor deze plannen. Er mag door de gemeente zelf worden bepaald hoe gedetailleerd een bestemmingsplan wordt gemaakt.

Ben je het oneens met een voorgenomen bestemmingsplan?

Wanneer een voorgenomen bestemmingsplan bekend gemaakt is op de website van de gemeente, via een huis-aan-huis-blad of via een aan jou gerichte brief en je bent het hiermee oneens, kun je actie ondernemen. Dit kun je doen door middel van het indienen van je zienswijze. Je kunt dan beschrijven waarom jij het niet eens bent met het bestemmingsplan, zodat de gemeente jouw mening meeneemt wanneer het definitieve besluit omtrent het bestemmingsplan wordt genomen. Stel dat jouw zienswijze afgewezen is, heb je nog de mogelijkheid om hiertegen beroep in te dienen.

Zijn je eigen bouwplannen strijdig met een bestemmingsplan?

Het is ook mogelijk dat jij zelf wilt bouwen of verbouwen, maar dat je eigen plannen onverenigbaar zijn met het huidige bestemmingsplan van de gemeente. Wat je dan kunt doen is een ontheffing of omgevingsvergunning bij de gemeente aanvragen. Wanneer je aanvraag slaagt, mag je jouw plannen alsnog uitvoeren. Wanneer de gemeente je aanvraag afwijst, kun je hiertegen zowel bezwaar als beroep indienen.

Waar kan een advocaat je mee helpen?

Wanneer je je zienswijze wilt indienen, dien je dit schriftelijk te doen. Hier kan een advocaat je mee helpen. De gemeente heeft veel vrijheid wanneer zij bestemmingsplannen maken. Maar wanneer je zelf een ontheffing aanvraagt, hebben zij niet de plicht om je aanvraag goed te keuren. Daarom is het verstandig om hulp van een advocaat in te roepen die is gespecialiseerd in procedures rondom bestemmingsplannen. Ook kan een advocaat jou helpen bij het indienen van beroep of bezwaar.

Een advocaat hoeft niet veel te kosten!

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(271 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde bestemmingsplan advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis bestemmingsplan advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare bestemmingsplan advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu