Bouwen & Ontwikkelen

Waar moet je op letten bij bouwen en ontwikkelen?

Bouw- of verbouwplannen? Of je nu een bestaand pand gaat verbouwen of toch kiest voor nieuwbouw, je zult steeds te maken krijgen met wet- en regelgeving waar jouw plan aan moet voldoen.
Om te beginnen, heb je te maken met een bouwverordening of bouwvoorschrift in de gemeente waar de bouw of renovatie gaat plaatsvinden. Daarin staan onder meer de gebruikseisen en veiligheidsregels waaraan het bouwwerk moet voldoen. Het bouwplan moet daarnaast altijd voldoen aan het geldende bestemmingsplan. Soms is het bestemmingsplan over een bepaald onderwerp niet eenduidig en kan advies van een specialist nodig zijn om te weten waar je aan toe bent. Daarnaast kun je op verschillende manieren te maken krijgen met erfpacht. Ben je zelf eigenaar (geworden) van een een pand op een stuk grond met erfpacht? De erfpachtvoorwaarden zijn soms ondoorzichtig en de te betalen canon kan veel impact hebben op het budget. Ben je projectontwikkelaar en wil je weten hoe je zo efficiënt mogelijk te werk kunt gaan binnen de grenzen van de geldende regels? Deze regels kunnen per gemeente of regio in Nederland verschillen. Bij grootschalige en grensoverschrijdende projecten kan het daarom interessant zijn je te laten adviseren alvorens je plannen ten uitvoer te (laten) brengen.

Hoe kan een advocaat jou helpen in jouw bouwproject?

Ben je werkzaam in de bouw of het vastgoed en heb je een juridische vraag of concreet probleem? Wil je zeker weten dat jouw bouwplan past in het geldende bestemmingsplan? Of loop je tegen het hete hangijzer van erfpacht aan? Neem dan geen risico en bespaar jezelf kostbare tijd: schakel een gespecialiseerde advocaat in om alles met je na te lopen. Deze kan je bijvoorbeeld adviseren en procederen met betrekking tot erfpacht. Niet alleen kan een advocaat jou als erfpachter adviseren over jouw individuele situatie, maar daarnaast ook over de vraag hoe erfpachters gezamenlijk hun krachten kunnen bundelen door zich te verenigen in een belangenorganisatie of stichting. Hiermee is het mogelijk om juridisch en financieel sterker te staan. Als projectontwikkelaar kan een advocaat jou adviseren bij jouw plan en over de wijze waarop jij je project optimaal kunt inrichten.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.

Veelgestelde vragen bouwrecht advocaat

Wat kost een bouwrecht advocaat?

Over het algemeen dien je de door de advocaat geleverde diensten te betalen. Hierbij kan nog een algemeen tarief komen behoudens andere afspraak voor bouwzaken en dit tarief kan verhoogd worden tot en met 50% als er sprake is van hoogdringendheid of uitzonderlijk belang van de betreffende zaak.

Wat doet een bouwrecht advocaat?

Een advocaat bouwrecht kan je ondersteunen bij en adviseren over onder andere de aansprakelijkheid van een aannemer, geschillen over meer- en minderwerk, over het beoordelen en aanpassen van overeenkomsten en bestemmingsplannen en over het aanvragen van bouwvergunningen.

Wat is bouwrecht?

Het bouwrecht bestaat uit alle rechtsregels die te maken hebben met het bouwen. Het is een zeer breed rechtsgebied en is zowel publiek- als privaatrechtelijk van aard.

 


Meteen een advocaat vinden?

 

(295 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde bouwen en ontwikkelen advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis vastgoed- en bouwrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare vastgoed- en bouwrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu