Bouwrecht advocaat nodig? Bij ons eindigt jouw zoektocht!

Gespecialiseerde bouwrecht advocaat nodig?

Het bouwrecht is een complex rechtsgebied met veel betrokkenen. De kans op juridische conflicten is groot. Onze bouwrecht advocaten zijn gespecialiseerd in het oplossen en voorkomen van conflicten. Daarnaast zitten ze verspreid over het hele land. Wij helpen je graag aan een gespecialiseerde advocaat bij jou in de buurt.

Wat is vastgoed- en bouwrecht?

Deze rechtsgebieden hebben te maken met de grond en alles wat daarop wordt gebouwd. Het kan hier gaan om bouw, een geschil met de aannemer, projectontwikkeling, financiering, aan- en verkoop en nog vele andere situaties. Denk bijvoorbeeld aan vragen omtrent erfpacht of over een bestemmingsplan.

Adviseren en bijstaan

Bouwrecht advocaten adviseren je bij dit soort vragen en staan je bij tijdens bijvoorbeeld conflicten omtrent schade, het opstellen van contracten en algemene voorwaarden. Bij het vastgoedrecht gaat het vooral om de koop/verkoop of huur/verhuur. Denk hierbij aan: huuropzegging, de koopovereenkomst en huurprijswijziging.

Wat kan een advocaat voor jou betekenen?

Vaak staan bij bouwprojecten grote financiële belangen en investeringen op het spel. Hiermee zijn ook de gevolgen groots. Het is dan ook erg belangrijk dat je je laat bijstaan door een gespecialiseerde advocaat. Je advocaat adviseert en helpt je in moeilijke praktijksituaties. Denk hierbij aan:

  • Het voorspoedig laten verlopen van transacties;
  • Het voorkomen van problemen;
  • Het opstellen van contracten, algemene voorwaarden en samenwerkingsovereenkomsten;
  • Het bijstaan tijdens procedures voor de rechter of arbitrage instituut;
  • Het adviseren over aansprakelijkheid;
  • Het helpen bij het verhalen van schade of verweren tegen schadeclaims;
  • Het verkrijgen van de juiste benodigde vergunningen.

Kosten advocaat

Een advocaat brengt meestal een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt vaak per kantoor en per advocaat. Onze advocaten geven je van te voren een prijsindicatie. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.

Rechtsbijstandverzekering

Tenslotte kunnen de kosten vergoed worden uit een rechtsbijstandverzekering. Heb jij een rechtsbijstandverzekering. Vraag dan bij je verzekeraar na of je ook dekking hebt voor bouwrechtgeschillen en wat het kostenmaximum is.

Bouwrecht advocaat uit eigen regio

Onze gespecialiseerde bouwrecht advocaten staan je graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. Wij hebben bijvoorbeeld een bouwrecht advocaat Amsterdam en een bouwrecht advocaat Rotterdam. Maar die hebben we ook in Den HaagGroningen, Leeuwarden, Utrecht en Zwolle. Waar je ook woont, bij ons vind je een advocaat gespecialiseerd in bouwrecht.

Wanneer je het contactformulier op deze pagina invult, neemt een ervaren bouwrecht advocaat uit jouw regio gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

 

Bouwrecht vergunning II

Meer weten over bouwrecht?

Lees meer over bijvoorbeeld:

Veelgestelde vragen bouwrecht advocaat

Wat doet een bouwrecht advocaat?

Een bouwrecht advocaat staat je bij tijdens allerlei soorten problemen en geschillen die zich voor kunnen doen bij bouwprojecten. Ook kan de advocaat helpen bij het voorkomen van problemen door bijvoorbeeld duidelijke overeenkomsten en algemene voorwaarden op te stellen.

Hoeveel kost een bouwrecht advocaat?

Een advocaat brengt meestal een uurtarief in rekening. Dit tarief verschilt vaak per kantoor en per advocaat. Onze advocaten geven je van te voren een prijsindicatie. Ben je bang dat je de kosten van een advocaat niet kan betalen? Dan bestaat er nog de mogelijkheid op gesubsidieerde rechtsbijstand, ook wel pro deo genoemd. Dit betekent dat de overheid een groot deel van de kosten van jouw advocaat betaalt. Jij betaalt alleen een inkomensafhankelijke eigen bijdrage.

Wat is bouwrecht?

Het bouwrecht is een omvangrijk rechtsgebied en regelt bijna alles wat te maken heeft met een bouwtraject. Denk hierbij aan de verhoudingen tussen contracten en bestektekeningen, maar ook aan termijnen, vergunningen, schade en stagnatie.

Waarom een bouwrecht advocaat?

Het bouwrecht is een ingewikkeld rechtsgebied. Zonder hulp en advies van een gespecialiseerde en ervaren advocaat, sta je vaak direct al met 1-0 achter. Heb je een geschil over het bouwrecht? Wij adviseren je een gespecialiseerde bouwrecht advocaat in de arm te nemen.

Is een bouwrecht advocaat hetzelfde als een vastgoed advocaat?

Een bouwrecht advocaat is niet per definitie hetzelfde als een vastgoed advocaat. Echter, het vastgoedrecht en het bouwrecht hangen erg samen met elkaar. Daarom zijn de meeste bouwrecht advocaten ook gespecialiseerd in het vastgoedrecht.


Meteen een advocaat vinden?

 

(261 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Vastgoed- en bouwrecht advocaat vinden via Lawspot.nl

Voor jouw zaak kun je terecht bij Lawspot.nl. Het onafhankelijke platform zorgt ervoor dat je gemakkelijk en snel een goede advocaat vindt. Onze aangesloten advocaten zijn allemaal gecertificeerd en met jouw gegevens wordt er strikt vertrouwelijk omgegaan. Daarnaast is het gebruik van Lawspot.nl gratis en geheel vrijblijvend. Door jouw zaak vandaag op Lawspot.nl te plaatsen vind je vandaag nog de juiste advocaat.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis vastgoed- en bouwrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare vastgoed- en bouwrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu