Heb je een overtreding begaan en heb je een advocaat nodig?

Overtredingen

Binnen het strafrecht wordt er onderscheid gemaakt tussen misdrijven en overtredingen. Overtredingen zijn net als misdrijven strafbaar, maar overtredingen zijn relatief lichte strafbare feiten, in tegenstelling tot misdrijven. Voorbeelden van overtredingen zijn te hard rijden, openbaar dronkenschap en wildplassen. Het kan gebeuren dat je een overtreding hebt begaan, en dat je daarom als straf een boete hebt ontvangen. Het kan zijn dat je het hiermee oneens bent, of dat je wel een overtreding begaan hebt en je je daarom graag bij laat staan door een advocaat.

Hoe kan een advocaat je helpen?

Een advocaat die in het strafrecht is gespecialiseerd kan jou bijstaan, helpen en adviseren wanneer je een overtreding hebt begaan. Stel dat je het bijvoorbeeld oneens bent met een boete die aan je is opgelegd, dan kan je bezwaar maken tegen die boete met behulp van een advocaat. Of wanneer er fouten zitten in het proces-verbaal (het document waarin door de politie is uitgewerkt wat er precies is gebeurd) kan een advocaat jou ook advies geven. Mocht je wel een overtreding hebben begaan en moet je daarom voor de rechter verschijnen, dan kan een advocaat jou bijstaan in die procedure.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(241 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Hulp nodig van een strafrechtadvocaat?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis strafrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare strafrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu