Zijn er dwangmiddelen tegen jou gebruikt? Vraag hulp van een advocaat

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Dwangmiddelen

Onder bepaalde voorwaarden mogen er dwangmiddelen tegen individuen worden gebruikt, wanneer deze van het plegen van een misdrijf of het begaan van een overtreding worden verdacht. Een dwangmiddel is een vergaande maatregel die het recht op vrijheid aantast, zo’n middel mag daarom ook niet zomaar gebruikt worden. De meest bekende dwangmiddelen zijn:

  • Staande houden
  • Fouilleren
  • Aanhouden
  • Observeren
  • Vertrouwelijke communicatie opnemen
  • DNA-of bloedtesten afnemen
  • In verzekering stellen
  • In voorlopige hechtenis stellen

Naast bovengenoemde voorbeelden bestaan er nog meerdere dwangmiddelen. Wanneer er een dwangmiddel tegen jou is gebruik, kun je je laten bijstaan door een advocaat.

Wat kan een advocaat voor je doen?

Een advocaat die gespecialiseerd is in strafrecht kan jou bijstaan wanneer er een dwangmiddel tegen je gebruikt is. Ook kan een advocaat je helpen wanneer je vindt dat een dwangmiddel ten onrechte tegen je is ingezet. Als blijkt dat dit inderdaad het geval is, mag het dwangmiddel vaak niet gebruikt worden als bewijs. Dwangmiddelen kunnen dus grote gevolgen hebben! In Nederland heeft iedereen recht op verdediging, dus je doet er altijd verstandig aan je te laten bijstaan in een advocaat. Hulp van een advocaat kan van enorme invloed zijn op eventuele vervolging, geen vervolging, vrijspraak of straf.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?


(291 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Hulp nodig van een strafrechtadvocaat?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis strafrecht advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare strafrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Menno uit Amsterdam

Geplaatst op: 30 mei 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Doordat er met echte interesse en de juiste vraagstelling wordt gewerkt hadden we snel een goeie advocaat te pakken die ons assisteerde bij onze zaak. Snel, duidelijk én persoonlijk. Ik had van te voren een ander beeld van de advocatuur...

Joop uit Waalre

Geplaatst op: 12 mei 2020

Beoordeling: 8

Beoordeling:

Mijn casus werd door dhr. Maarten Drontmann in 1e instantie bekeken en hij heeft mij in contact gebracht met TK advocaten, waarmee ik nu nog contact heb. Eigen dossier-omgeving op internet is ook erg fijn. Hartelijke dank!