Selbsteintritt

Selbsteintritt

Volmacht

Wanneer je een volmacht krijgt, kan je niet alleen namens jezelf rechtshandelingen verrichten, maar ook namens iemand anders. De volmachtgever machtigt je dan om namens heb rechtshandelingen te verrichten, hiermee heb je ook toestemming om bepaalde rechtsgevolgen te accepteren. Hieronder leest u meer over de uitvoering van volmacht en Selbsteintritt.

Belangenverstrengeling

In sommige gevallen kan er vervolgens belangenverstrengeling ontstaan. Het is niet altijd mogelijk om met de volmacht volledig de belangen van de volmacht gever te vertegenwoordigen en die van jezelf. Denk bijvoorbeeld aan de situatie waarin de volmachtgever jou iets wil schenken en vervolgens wil dat jij de schenking afhandelt.

Selbsteintritt

Om problemen te voorkomen geldt dan het volgende. Iemand kan alleen wederpartij van de volmachtgever zijn tegelijkertijd als gevolmachtigde, wanneer voldoende duidelijk is welke rechtshandeling verricht moet worden en op welke manier. Dit moet zo duidelijk zijn dat belangenverstrengeling onmogelijk is. Het zijn van gevolmachtigde en tevens wederpartij van volmachtgever noemen we selbsteintritt.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

Selbsteintritt

Veel gelezen artikelen

Bel nu