Scheiden of niet

Scheiden of niet

Het is niet zeldzaam dat een relatie niet verloopt als gewenst of dat er om een andere reden relatieproblemen ontstaan. Dan is het niet per definitie nodig om te scheiden. Hieronder lees je welke redenen er kunnen zijn voor de twijfels over een scheiding.

Redenen twijfels over scheiden

Er kunnen meerdere praktische oorzaken zijn die ervoor zorgen dat je twijfelt over scheiden.

Verlies van inkomen

Het kan zijn dat je minder bent gaan werken of helemaal gestopt bent met werken om voor de kinderen te zorgen, terwijl je partner een full time baan heeft gehouden. Dan is het normaal dat je bang bent dat je niet meer rond kan komen door een scheiding. Het is in sommige gevallen mogelijk om bijstand of huurtoeslag te ontvangen als het tot een scheiding komt.

Verlies gezamenlijk opgebouwd eigendom

Als je een langdurige relatie hebt gehad, is de kans aanwezig dat je samen met je partner eigendommen hebt verworven zoals een huis en andere spullen. Dit kan een reden zijn, waardoor je twijfelt of je wil scheiden of niet.

Geloofsovertuiging

Een andere reden voor twijfels over je scheiding kan je geloof zijn. Het is dan mogelijk om van tafel en bed gescheiden te leven. Dat is geen officiële scheiding, maar je hoeft niet bij je huidige partner te blijven wonen en leven.

Verblijfsvergunning bij scheiden of niet

Als je een verblijfsvergunning hebt gekregen en je relatie daaraan een bijdrage heeft geleverd, is het mogelijk dat je verblijfsvergunning wordt ontnomen als je gaat scheiden. Of een scheiding gevolgen heeft voor je verblijfsvergunning hangt af van de soort verblijfsvergunning die je gekregen hebt.

Advocaat nodig?

Dit zijn slechts een paar praktische voorbeelden. Er zijn nog veel meer denkbare problemen waar je tegenaan kunt lopen. Als je twijfelt, praat dan met iemand die je goed vertrouwt. Als je twijfels hebt over juridische gevolgen van je scheiding, schakel dan een advocaat in.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

scheiden of niet

Veel gelezen artikelen

Bel nu