Schadeformulier

Schadeformulier

Schade fietser of voetganger

Als u als fietser of voetganger bent aangereden door een auto of een ander motorisch voertuig en u minstens 14 jaar bent, kunt u met een schadeformulier schadevergoeding vragen.

Wederpartij aansprakelijk stellen

Als u bent aangereden dient u het Europese schadeformulier invullen. Dit moet naar de verzekeringsmaatschappij van de wederpartij worden gestuurd. In sommige gevallen regelt uw eigen verzekeraar de betaling van de schade met de wederpartij. Dat zou bijvoorbeeld uw zorgverzekeraar kunnen zijn.

Letselschade

Als u verwondingen hebt heeft u letselschade opgelopen. Vraag dan eerst een jurist om advies voordat u verdergaat.

Hoe vraag ik om schadevergoeding?

  • Maak een lijst van de schade en van de totale kosten die u reeds heeft gemaakt en nog verwacht te maken. Verzend die lijst tegelijk met het schadeformulier. Probeer ook bewijzen mee te sturen zoals afbeeldingen of verklaringen van getuigen.
  • Probeer in het formulier zo goed mogelijk uit te leggen waarom u van mening bent dat de wederpartij aansprakelijk moet zijn voor de schade. Vergeet ook niet te vragen om een vergoeding.

Wederpartij reageert niet

Als de wederpartij niet reageert op het formulier dat u heeft verzonden of de schade niet voor zijn rekening wil nemen, kunt u contact opnemen met een jurist om advies te krijgen.

Belangrijke informatie

Het schadeformulier moet u aanpassen aan uw eigen situatie. U bent zelf verantwoordelijk voor het opstellen en verzenden van een goed schadeformulier. Het is van belang dat u het formulier aangetekend en met de gewone post verstuurt. Het is handig om een kopie voor uzelf te bewaren.

Voor hulp hierbij kan het handig zijn om een letselschade advocaat te raadplegen.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

 

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

schadeformulier

Veel gelezen artikelen

Bel nu