Procederen over aansprakelijkheid en schadevergoeding?

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,4

Aansprakelijkheid en schadevergoeding

Het kan gebeuren dat je schade lijdt door een ander, of juist dat je zelf schade veroorzaakt. Het uitgangspunt in Nederland is dat de geleden schade gecompenseerd of hersteld dient te worden. Dit kan schade zijn aan bijvoorbeeld een auto, maar ook schade die is ontstaan door wanprestatie of een onrechtmatige daad. Er zijn nog vele soorten andere schade mogelijk. Wanneer er schade door andermans toedoen is ontstaan, krijgen partijen te maken met de wettelijke bepalingen van het aansprakelijkheidsrecht. Soms kan het gaan om grote bedragen, spelen emoties een rol, is de afwikkeling van het proces ingewikkeld, enzovoort. Het is daarom verstandig hulp van een advocaat in te roepen.

Procederen met behulp van een advocaat

Hoewel partijen er vaak samen uit kunnen komen, is dit toch niet altijd het geval. Het is dan mogelijk dat er een procedure wordt gestart. Dit kun je doen wanneer je zelf schade geleden hebt, maar je kunt er ook als schadeveroorzaker mee te maken krijgen. Als er een procedure gevoerd wordt, kun je je het beste laten bijstaan door een advocaat die gespecialiseerd is in aansprakelijkheidsrecht. Misschien ben je het niet eens met de aansprakelijkheid, of met de hoogte van de geƫiste schadevergoeding. Wat ook mogelijk is, is dat je hulp van een advocaat wilt over de feiten en omstandigheden die voor het aantonen van aansprakelijkheid doorslaggevend zijn. Een advocaat kan in dit soort situaties voor jouw rechten opkomen of je juist verdedigen.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn.

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Wil je een vraag stellen?

(38 vragenstellers gingen je voor over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Schade bepalen en verhalen met behulp van een advocaat?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis aansprakelijkheidsrecht advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare aansprakelijkheidsrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

Richard uit Utrecht

Geplaatst op: 27 mei 2019

Beoordeling: 10

Pluspunten:

Lawspot helped me so much! As a non-Dutch speaker, I knew I needed help finding a lawyer who could help me, and Lawspot connected me with lawyers who were affordable, understood my needs, and provided me with the advice I needed. It really helped remove the stress and anxiety from my legal problem.

Verbeterpunten:

Geen opgegeven.

M uit Cuijk

Geplaatst op: 17 mei 2019

Beoordeling: 8

Pluspunten:

**** Snelle reactie van een advocaat. Tot nu toe lijkt het het een goede keus. Maar dat is nu een beetje vroeg om over te oordelen

Verbeterpunten:

Zou nu niets weten