Portacabin

Portacabin

In dit arrest van de Hoge Raad stond de vraag centraal of een portacabin door natrekking een onroerend goed kan worden. De Hoge Raad beantwoordde deze vraag bevestigend.

Portacabin-arrest

Een gebouw kan duurzaam met de grond verenigd zijn, wanneer de aard en inrichting van het gebouw bestemd zijn om duurzaam ter plaatse te blijven. Het is belangrijk hierbij te kijken naar de bedoeling van de bouwer of de opdrachtgever die het eigendom heeft. Het moet hun bedoeling zijn geweest dat het bouwwerk bestemd was om duurzaam ter plaatse te blijven. Daarnaast moet dit ook voor de buitenwereld duidelijk zijn. Bekijk hier de oorspronkelijke uitspraak van de Hoge Raad op het hoger beroep over de portacabin.

Technische mogelijkheden of verkeersopvattingen

De technische mogelijkheden om het bouwwerk te verplaatsen zijn minder relevant. Ook verkeersopvattingen zijn volgens het portacabin-arrest niet te gebruiken voor de beoordeling of het bouwwerk roerend of onroerend is. Zij kunnen wel worden gebruikt wanneer er onzekerheid blijft bestaan of het bouwwerk duurzaam dan wel niet duurzaam met de grond is verenigd.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

Deel dit artikel:

Portacabin

Veel gelezen artikelen

Bel nu