Lawspot Advocaten

Snel een goede scheidingsadvocaat nodig?

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Waarom een scheidingsadvocaat?

Als je gaat scheiden, moet er ontzettend veel geregeld worden. Zoals het aanvragen van de echtscheiding, alimentatie, het opstellen van een echtscheidingsconvenant, het maken van een ouderschapsplan (als jullie kinderen hebben) en boedelverdeling. Dit is nog lang niet alles. Aangezien een echtscheiding meestal ook nog eens vele emoties met zich meebrengt en het ontzettend belangrijk is om alles voor de toekomst goed te regelen, doe je er verstandig aan om een advocaat in de arm te nemen. Dit kan gezamenlijk met jouw partner, maar ook zelfstandig als de echtscheiding door één van beide partners wordt aangevraagd en niet in goed overleg kan plaatsvinden.

Wat kan een scheidingsadvocaat voor jou betekenen?

Zoals hierboven al is beschreven, brengt een echtscheiding ontzettend veel gevolgen met zich mee en zal er veel geregeld moeten worden. Hieronder worden nog een paar belangrijke aspecten van de echtscheiding toegelicht.

  • Echtscheiding aanvragen: Het verzoek tot echtscheiding moet worden ingediend bij de rechtbank en dit moet worden gedaan door een advocaat. De echtscheiding kan enkel worden uitgesproken door de rechter. Enkel een geregistreerd partnerschap waarbij de ontbinding in goed overleg plaatsvindt en geen kinderen betrokken zijn kan buiten rechte worden beëindigd.
  • Echtscheidingsconvenant: Hierin worden afspraken tussen (ex-) partners vastgelegd. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de kinderalimentatie, partneralimentatie, het ouderschapsplan en de woning. Daarnaast kunnen er nog vele andere afspraken schriftelijk worden vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. Het echtscheidingsconvenant wordt vaak opgesteld door een advocaat en wanneer de rechter deze bekrachtigd, zijn de afspraken ook daadwerkelijk afdwingbaar.
  • Ouderschapsplan: Als jullie kinderen hebben, moet er ook een ouderschapsplan worden opgesteld. Dit bevat onder andere de omgangsregeling, de alimentatie en verdere afspraken over de opvoeding en verzorging van de kinderen.
  • Inschrijving in registers burgerlijke stand: Ook nadat de rechter de echtscheiding heeft uitgesproken, moet er nog wat gebeuren. De echtscheidingsbeschikking moet worden ingeschreven in de registers van burgerlijke stand. Vanaf dit moment is de echtscheiding definitief.

Een advocaat hoeft niet duur te zijn!

Je zult dit zien in de prijsindicaties. Deze zul je ontvangen van verschillende aangesloten advocaten. Bovendien kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van de overheid voor de rechtshulp kosten. Voor meer vragen hierover kan je altijd bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?

 

(239 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

scheidingsadvocaat vinden via Lawspot.nl

Het onafhankelijke platform Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat voor jouw specifieke zaak. Dit gaat gemakkelijk en op een snelle manier. De aangesloten advocaten zijn uiteraard allemaal gecertificeerd en wij zullen vertrouwelijk omgaan met jouw gegevens. Bovendien is het gebruik van Lawspot.nl gratis en vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste kan helpen.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis scheidingsadvocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare scheidingsadvocaatadvocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu