Betrouwbare advocaat inschakelen voor personenrechtelijke kwesties?

Wat is personenrecht?

Het personenrecht wordt veelal in één adem genoemd met het familierecht. Toch is het niet hetzelfde; het personenrecht is namelijk een rechtsgebied dat draait om alle regelingen die te maken hebben met individuele personen. Het beschrijft de rechtsbevoegdheid en de plichten van jou als individu. Hierbij kun je denken aan naamrecht, bewind en bepalingen omtrent handelingsbekwaamheid voor iemand die niet meer in staat is voor zichzelf te zorgen. In het personenrecht kunnen vaak lastige kwesties ontstaan waar een advocaat juridische hulp kan bieden.

Waarmee kan een personenrecht advocaat jou helpen?

Een advocaat die gespecialiseerd is in personenrecht kan je bijvoorbeeld bijstaan bij de volgende zaken:

  • handelings(on)bekwaamheid
  • mentorschap, curatele of bewind
  • naamswijziging

Verschil met het familierecht

Waar het personenrecht over individuen gaat, gaat het familierecht over relaties tussen personen. Denk bijvoorbeeld aan adoptie, onderhoudsplicht van ouders, huwelijk en scheiding.

Kosten personenrecht advocaat

In de meeste gevallen brengt een advocaat een uurtarief in rekening. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Dit betekent niet dat een gespecialiseerde personenrecht advocaat heel veel geld hoeft te kosten. Er zijn manieren om een goede advocaat te krijgen zonder er te veel geld voor te betalen. bijvoorbeeld door gesubsidieerde rechtsbijstand of een rechtsbijstandverzekering.

Personenrecht advocaat bij jou in de buurt

Onze gespecialiseerde advocaten staan je graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. Je vindt ons bijvoorbeeld in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Utrecht en Apeldoorn. Waar je ook woont, bij ons vind je een advocaat bij jou in de buurt die specialist is in personenrecht zaken.

Veelgestelde vragen over personenrecht

Wat doet een personen en familierecht advocaat?

Een gespecialiseerde advocaat op het gebied van personen en familierecht houdt zich bezig met een aantal onderwerpen, waaronder het aanpassen van huwelijkse voorwaarden, het adopteren van een kind en andere aspecten die hierbij komen kijken en het erkennen van een kind.

Wat kost personenrecht advocaat?

Een personenrecht advocaat kan nogal hoog in de kosten oplopen, al helemaal bij een vechtscheiding. Gemiddeld kost een gespecialiseerde advocaat zo’n 200 à 250 euro per uur.

Wat valt er onder personen- en familierecht?

Het personen- en familierecht is geregeld in het Burgerlijk Recht. Personenrecht ziet voornamelijk op regels over bijvoorbeeld de naam of de woonplaats van natuurlijke personen, maar ook rechtsbevoegdheid en handelingsbekwaamheid. In het familierecht gaat het meer om zaken zoals ouderschap, huwelijk, samenwonen en echtscheiding.


Meteen een personenrecht advocaat vinden?

 

(261 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde personenrecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis personenrecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare personenrecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu