Ouderschapsplan: hoe zit het? Vind de juiste advocaat op Lawspot.nl!

Gaan jij en je partner uit elkaar en hebben jullie minderjarige kinderen? Dan zijn jullie verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Hierin staan de afspraken over de verzorging en opvoeding van de kinderen. Gehuwde en geregistreerde ouders zijn dit wettelijk verplicht. Dit geldt tevens voor samenwonende ouders met gezamenlijk gezag.

Inhoud ouderschapsplan

  • Hoe je de zorg en opvoeding verdeelt (zorgregeling) of de omgang met de kinderen regelt (omgangsregeling);
  • Hoe jullie elkaar informatie geven over belangrijke onderwerpen, bijvoorbeeld over de schoolkeuze;
  • De kosten van de verzorging en opvoeding (kinderalimentatie)

Daarnaast is het verstandig om ook andere afspraken op te nemen in een ouderschapsplan. Bijvoorbeeld wat jullie als ouders belangrijk vinden in de opvoeding, bepaalde regels zoals bedtijden en huiswerk of opvattingen over straffen. Ook over het contact met beide familie kunt u iets opnemen.

Wijzigen ouderschapsplan

Het kan voorkomen dat er zich omstandigheden voordoen waardoor het ouderschapsplan niet meer up to date is. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn wanneer een van de twee ouders andere werktijden heeft gekregen, of wanneer een van beiden naar een verder gelegen plaats verhuist. Daarnaast ontwikkelen kinderen zich voortdurend. Daarom is het verstandig na een bepaalde tijd weer samen naar de regels te kijken en deze waar nodig aan te passen.

Wat een advocaat voor je kan doen

Mochten jullie er samen niet uitkomen, kan een in ouderschapsplannen gespecialiseerde advocaat uitkomst bieden. Zo’n advocaat kan dan fungeren als mediator, waarbij hij als derde, neutrale en deskundige partij jullie ondersteunt. Een scheidingsadvocaat die gespecialiseerd is in personen- en familierecht kan jou helpen met het opstellen van de ouderschapsplan of het berekenen van de omvang en duur van de alimentatie. Omdat een echtscheiding of ontbinding van een geregistreerd partnerschap in vele gevallen een emotioneel en stressvol proces is, is het verstandig je te laten bijstaan door een advocaat die voor jouw belangen opkomt.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Je zult dit zien in de prijsindicaties die je ontvangt van verschillende advocaten. Bovendien kan je in aanmerking komen voor een vergoeding van de overheid voor de rechtshulp kosten. Voor meer vragen hierover kan je altijd bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?

 

(293 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde ouderschapsplan advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis familierecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare ouderschapsplan advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu