Ouderschapsplan: hoe zit het? Vind de juiste advocaat op Lawspot.nl!

Plaats gratis jouw zaak!   

Vragen? Bel ons gerust: 085 - 5000 202

Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Gaan jij en je partner uit elkaar en hebben jullie minderjarige kinderen? Dan zijn jullie verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Hierin staan de afspraken over de verzorging en opvoeding van de kinderen. Gehuwde en geregistreerde ouders zijn dit wettelijk verplicht. Dit geldt tevens voor samenwonende ouders met gezamenlijk gezag.

Inhoud ouderschapsplan

  • Hoe je de zorg en opvoeding verdeelt (zorgregeling) of de omgang met de kinderen regelt (omgangsregeling);
  • Hoe jullie elkaar informatie geven over belangrijke onderwerpen, bijvoorbeeld over de schoolkeuze;
  • De kosten van de verzorging en opvoeding (kinderalimentatie)

Daarnaast is het verstandig om ook andere afspraken op te nemen in een ouderschapsplan. Bijvoorbeeld wat jullie als ouders belangrijk vinden in de opvoeding, bepaalde regels zoals bedtijden en huiswerk of opvattingen over straffen. Ook over het contact met beide familie kunt u iets opnemen.

Wijzigen ouderschapsplan

Het kan voorkomen dat er zich omstandigheden voordoen waardoor het ouderschapsplan niet meer up to date is. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn wanneer een van de twee ouders andere werktijden heeft gekregen, of wanneer een van beiden naar een verder gelegen plaats verhuist. Daarnaast ontwikkelen kinderen zich voortdurend. Daarom is het verstandig na een bepaalde tijd weer samen naar de regels te kijken en deze waar nodig aan te passen.

Wat een advocaat voor je kan doen

Mochten jullie er samen niet uitkomen, kan een in ouderschapsplannen gespecialiseerde advocaat uitkomst bieden. Zo’n advocaat kan dan fungeren als mediator, waarbij hij als derde, neutrale en deskundige partij jullie ondersteunt. Een scheidingsadvocaat die gespecialiseerd is in personen- en familierecht kan jou helpen met het opstellen van de ouderschapsplan of het berekenen van de omvang en duur van de alimentatie. Omdat een echtscheiding of ontbinding van een geregistreerd partnerschap in vele gevallen een emotioneel en stressvol proces is, is het verstandig je te laten bijstaan door een advocaat die voor jouw belangen opkomt.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Je zult dit zien in de prijsindicaties die je ontvangt van verschillende advocaten. Bovendien kan je in aanmerking komen voor een vergoeding van de overheid voor de rechtshulp kosten. Voor meer vragen hierover kan je altijd bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?


(293 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

Step 1 white

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

Step 2 white

2. Advocaat pitcht

Ontvang pitches van gekwalificeerde advocaten die je graag willen helpen.

Step 3 white

3. Jij hebt de controle

Vergelijk reacties, prijsindicaties en reviews en kies de advocaat die het beste bij jou past.


Snel een gespecialiseerde ouderschapsplan advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.


badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis familierecht advocaten vergelijken

Vergelijk gratis pitches van advocaten gericht op jouw juridische probleem. Zo kun je de advocaat kiezen die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare ouderschapsplan advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!     Meer weten?


Wat vinden klanten van ons:

NVT uit Haarlem

Geplaatst op: 12 jan 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Lawspot heeft op een snelle en persoonlijke manier me snel kunnen helpen met mijn vraag en mij geïntroduceerd met een goede advocaat die mij in eerste instantie kosteloos te woord heeft gestaan.

Bernard Bierens uit Muiderberg

Geplaatst op: 9 jan 2020

Beoordeling: 10

Beoordeling:

Praktische aanpak. Vooral de ook de advocaat van Fruytier, Vincent van Oosterveen.