Advocaat voor uw Naamswijziging nodig?

Je naam is iets waarmee je dagelijks in aanraking komt. Het is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend dat je tevreden bent met de naam die je hebt. Het is heel vervelend als je niet tevreden bent met je naam. Dit kan allerlei redenen hebben: van schaamte die je voor je naam hebt tot het telkens moeten beantwoorden van vragen die steeds over je naam gesteld worden. Gelukkig is er in Nederland de mogelijkheid tot het wijzigen van je naam. Hiervoor moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan, en bovendien heb je voor het indienen van een naamswijziging een gespecialiseerd advocaat personenrecht nodig.

De voorwaarden voor een naamswijziging

In Nederland mag je niet zomaar je voornaam veranderen. Er moet aan een aantal vereisten worden voldaan en er moet bovendien een gewichtige reden zijn om je naam te veranderen. Als je aan de juiste voorwaarden voldoet, moet er bij de rechtbank een verzoekschrift tot voornaam wijziging worden ingediend. Hiervoor heb je een advocaat nodig. Deze stelt het verzoekschrift op met de redenen waarom jij je naam wilt veranderen. Vervolgens wordt dit verzoek door de advocaat ingediend bij de rechtbank die daartoe bevoegd is. De voorwaarden waaraan je moet voldoen worden hieronder toegelicht.

  • Je hebt een in Nederland geregistreerde geboorteakte nodig. Dit is het geval als je in Nederland geboren bent. Een buitenlandse geboorteakte kan ingeschreven worden bij de gemeente Den Haag.
  • Om je naam te mogen wijzigen moet de rechter van mening zijn dat dit voldoende zwaarwichtig belang voor je heeft. Een reden kan bijvoorbeeld zijn dat je met je huidige voornaam gepest wordt. Maar ook als er een fout gemaakt is bij de geboorteaangifte of als je naam allerlei praktische problemen veroorzaakt kun je je naam veranderen.
  • Je nieuwe naam mag geen ongepaste naam zijn. Hierover geeft de wet geen concrete voorbeelden, de rechtbank bepaalt of dit al dan niet het geval is.
  • Ook mag de nieuwe voornaam geen bestaande achternaam zijn. Hierop is wel een uitzondering gegeven: als de voornaam een gebruikelijke voornaam is, is het wel mogelijk.

Advocaat nodig die je helpt bij een naamswijziging?

Indien er is voldaan aan de bovenstaande vereisten kan er een verzoek tot naamswijziging door de advocaat die jij zelf kiest bij de rechter worden ingediend. Als dit verzoek door de rechter wordt ingewilligd, is je naam officieel gewijzigd.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de aangesloten advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(235 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Naamswijziging advocaat vinden via Lawspot.nl

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis personen- en familierecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare personen- en familierecht advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu