Hulp van een partneralimentatie advocaat

Een recht op alimentatie ontstaat indien jij niet of onvoldoende in jouw levensonderhoud kan voorzien, wegens te lage inkomsten. In de praktijk is dit vrijwel altijd het geval. De alimentatie kan worden aangevraagd door degene die het minst verdient en dus deze alimentatie zou gaan ontvangen. Wanneer je kinderen hebt met degene waarvan je gaat scheiden of waarmee je het geregistreerd partnerschap ontbindt, kun je ook recht hebben op kinderalimentatie.

Omvang partneralimentatie

In beginsel zijn de ex-partners vrij om de omvang van de alimentatie onderling te bepalen. Deze wordt schriftelijk vastgesteld in de echtscheidingsconvenant. Als dit niet lukt of een van de partijen (of beide) dit verzoekt, stelt de rechter deze vast. De berekening van de omvang van alimentatie is vrij ingewikkeld en omvat verschillende kosten en inkomsten. Momenteel wordt er gebruik gemaakt van de zogeheten Tremanormen. Hierbij wordt een afweging gemaakt tussen enerzijds de behoefte van de ontvanger en anderzijds de draagkracht van degene die de alimentatie moet gaan betalen.

Wijziging partneralimentatie

Het kan natuurlijk voorkomen dat de omstandigheden zodanig veranderen dat er een wijziging van de omvang van de alimentatie vereist is. Dit is het geval bij een significante verandering in de draagkracht van de alimentatieplichtige of behoefte van de ontvanger. Daarnaast kan de omvang worden gewijzigd indien er sprake was van foutieve of onvolledige gegevens bij het eerdere vaststellen. Het verzoek tot wijziging wordt ingediend bij de rechtbank en hierbij ben je verplicht om je te laten bijstaan door een advocaat.

Duur partneralimentatie

De duur van de verplichting tot alimentatie verschilt per scheiding. Bij scheidingen vanaf 1 juli 1994 is de maximale termijn vastgesteld op 12 jaar. Daarna vervalt de verplichting van rechtswege, tenzij onderling anders is overeengekomen. Bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap zonder kinderen dat niet langer heeft geduurd dan 5 jaar is de termijn gelijk aan de lengte van het huwelijk. Daarnaast eindigt de verplichting bij overlijden, hertrouwen of geregistreerd partnerschap van de ontvanger en als de ontvanger gaat samenwonen als ware gehuwd. Eveneens kan voor voortijdige beëindiging van alimentatie een verzoek worden ingediend bij de rechtbank.

Wat een advocaat voor je kan doen

Een scheidingsadvocaat die gespecialiseerd is in personen- en familierecht kan jou helpen met het opstellen van de echtscheidingsconvenant, het berekenen van de omvang en duur van de alimentatie, een verzoek tot wijziging van de alimentatie indienen bij de rechtbank enzovoort. Omdat een echtscheiding of ontbinding van een geregistreerd partnerschap in vele gevallen een emotioneel en stressvol proces is, is het verstandig je te laten bijstaan door een advocaat die voor jouw belangen opkomt.

Het in de arm nemen van een advocaat hoeft niet duur te zijn

Je zult dit zien in de prijsindicaties die je ontvangt van verschillende advocaten. Bovendien kan je in aanmerking komen voor een vergoeding van de overheid voor de rechtshulp kosten. Voor meer vragen hierover kan je altijd bij ons terecht.


Meteen een advocaat vinden?

 

(274 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde partneralimentatie advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis familierecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare partneralimentatie advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu