Lawspot Advocaten

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Wat is alimentatie?

Bij een scheiding eindigen de plichten die het huwelijk of geregistreerd partnerschap met zich meebrengt. Er is echter één verplichting die doorloopt: de alimentatie, ofwel de verplichting tot onderhoud. Er zijn twee verschillende soorten alimentatie: de partneralimentatie en de kinderalimentatie. Verschillende factoren beïnvloeden of je recht hebt op alimentatie en wat de omvang daarvan zou zijn. Het recht op alimentatie ontstaat meestal wanneer jouw ex-partner een groter inkomen heeft. Hoe lang de alimentatie moet worden betaald, wanneer deze verplichting eindigt en hoe dit wordt berekend, verschilt bij partner- en kinderalimentatie.
Klik hier voor meer informatie over partneralimentatie of kinderalimentatie

Juridische hulp of een advocaat bij alimentatie

Ex-partners kunnen de alimentatie onderling vastleggen met behulp van een advocaat (of mediator dan wel notaris). Hierbij kan worden gekozen voor een gezamenlijke advocaat of een eigen advocaat. Een gezamenlijke advocaat zorgt voor een juiste juridische afhandeling en stelt onderling overleg voorop. Bij een eigen advocaat is er geen sprake van overleg en er wordt alleen naar jouw eigen belangen gekeken. Een mediator zorgt ook voor bemiddeling en emotionele ondersteuning. Wanneer een conflict ontstaat of ex-partners er onderling over de alimentatie niet uitkomen, stelt de rechter deze vast. Bij dit proces is het vinden van een juiste advocaat met een specialisatie in het familierecht erg belangrijk.
Bij een verzoek tot wijziging of beëindiging van de alimentatieverplichting is het stellen van een advocaat verplicht.

Het in de arm nemen van een advocaat bij alimentatie hoeft niet duur te zijn

Dit zal blijken uit de prijsindicaties die je ontvangt van de advocaten. Daarnaast is het ook mogelijk dat je in aanmerking komt voor een overheidsvergoeding van de gemaakte kosten voor rechtshulp. Uiteraard kan je hierover bij ons advies inwinnen.


Meteen een advocaat vinden?

 

(251 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde familierechtadvocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis alimentatie advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare familierechtadvocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu