Lawspot Advocaten

Personen- of familierechtelijke kwestie? Bekwame advocaat inschakelen?

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Gespecialiseerde personen- en familierecht advocaat nodig?

Het personen- en familierecht is een omvangrijk rechtsgebied, waaruit emotionele conflicten kunnen ontstaan. Vaak gaan de conflicten over belangrijke zaken in uw persoonlijke leven. Daarom is het van belang dat u tijdens een conflict wordt bijgestaan door een deskundige advocaat. Onze familierecht advocaten zijn gespecialiseerd in het oplossen en voorkomen van conflicten. Daarnaast zitten ze verspreid over het hele land. Wij helpen je graag aan een gespecialiseerde familierecht advocaat bij jou in de buurt.

Wat is het personen- en familierecht?

Het personen- en familierecht is onderdeel van het rechtsgebied burgerlijk recht. Onder het personen- en familierecht vallen de regelingen met betrekking tot individuen alsmede de verhoudingen binnen een gezin of familie. Denk daarbij aan huwelijk , afstamming en gezag, maar ook aan echtscheiding, alimentatie en omgangsregelingen. Omdat dergelijke zaken vaak complex en emotioneel beladen zijn, is het verstandig om een advocaat in te schakelen.

Waarmee kan een familierecht advocaat jou helpen?

In sommige gevallen is de hulp van een familierecht advocaat verplicht. Dit is ingeval van:

  • Adoptie
  • Alimentatie (kinder/partner)
  • Echtscheiding & scheiding van tafel en bed
  • Omgangsregeling en gezag
  • Ontbinden van geregistreerd partnerschap
  • Vaststellen/ontkennen van vaderschap
  • Wijzigen van voornaam

Daarnaast kan een personen- en familierecht advocaat je bijvoorbeeld gedurende een echtscheidingsproces bijstaan. Dankzij een scheidingsadvocaat kun je er gerust op zijn dat alles juridisch goed wordt geregeld. Denk hierbij aan het vaststellen van de alimentatie, verdeling van de boedel, e.d. Met name wanneer er tijdens een echtscheiding een besluit moet worden genomen met betrekking tot het gezag van kinderen, is het van groot belang dat een advocaat wordt ingeschakeld. Het regelen van het gezag kan ingewikkeld zijn omdat er verschillende belangen op het spel staan. Naast echtscheiding en gezag is het ook aan te raden om bij een advocaat juridisch advies in te winnen omtrent een erfenis.

Kosten familierecht advocaat

In de meeste gevallen brengt een advocaat een uurtarief in rekening. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Dit betekent niet dat een gespecialiseerde familierecht advocaat heel veel geld hoeft te kosten. Onze advocaten geven je van te voren een prijsindicatie. Daarnaast is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. Hierover kun je natuurlijk bij ons terecht voor vragen. Tenslotte kunnen de kosten vergoed worden uit een rechtsbijstandverzekering. Heb jij een rechtsbijstandverzekering? Vraag dan bij je verzekeraar na of je ook dekking hebt voor familierechtgeschillen en wat het kostenmaximum is.

Advocaat via Lawspot.nl

Bij Lawspot.nl plaats je jouw zaak gemakkelijk en anoniem op ons beveiligde platform; pas nadat jij dit aangeeft, worden jouw persoonsgegevens met de advocaten gedeeld. Nadat jouw zaak online is geplaatst, ontvang je pitches van gekwalificeerde advocaten die je willen helpen met jouw zaak. Vervolgens vergelijk je de verschillende advocaten op basis van factoren die jij belangrijk vindt. Heb je een geschikte advocaat gevonden? Dan maak je een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Is er een klik en heb je vertrouwen in de advocaat? Dan kunnen jullie meteen samen aan de slag!

FAQ

Wat doet een familierecht advocaat?

Een familierecht helpt en begeleidt je bij het afhandelen van familierechtelijke zaken. Denk daarbij aan adoptie, gezag , scheiding, alimentatie en nog veel meer. De advocaat staat u bij tijdens eventuele rechterlijke procedures. Daarnaast helpt de advocaat u met het in de gaten houden van bijvoorbeeld de termijnen, of zorgt hij ervoor dat de juiste berekening wordt toegepast bij het vaststellen van de alimentatie.

Wat kost een advocaat familierecht?

De kosten voor een familierecht advocaat verschillen per kantoor en per advocaat. Vaak hangen de kosten af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Onze advocaten geven je hierom van te voren altijd een prijsindicatie. Zo weet jij van te voren welke kosten je kan verwachten. Bang dat je de kosten voor een advocaat niet kan betalen? Afhankelijk van je inkomen is het mogelijk om gesubsidieerde rechtsbijstand te ontvangen. De overheid betaalt dan een groot deel van jouw advocaatkosten. Onze advocaten kijken graag met je mee of dit in jouw geval ook mogelijk is.

Wat is het familierecht?

Het familierecht is het rechtsgebied dat het dichtst bij ons staat. Het volgt ons van wieg tot graf. Het familierecht gaat over zaken als geboorte, gezag, erkenning van ouderschap, adoptie, huwelijk en scheiding en nog veel meer.

Wat valt er onder personen en familierecht?

Het familierecht is een omvangrijk rechtsgebied. Het gaat over belangrijke persoonlijke zaken gedurende de gehele levensloop van een mens. Denk daarbij aan geboorte, ouderlijk gezag en erkenning, adoptie, meerderjarigheid en handelingsbekwaamheid, huwelijk, samenwonen en echtscheiding. Dit zijn de grootste onderwerpen in het personen- en familierecht.


Meteen een advocaat vinden?

 

(342 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde familierecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis personen- en familierecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare familierechtadvocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu