Personen- of familierechtelijke kwestie? Bekwame advocaat inschakelen?

Gespecialiseerde personen- en familierecht advocaat nodig?

Het personen- en familierecht is een omvangrijk rechtsgebied, waaruit emotionele conflicten kunnen ontstaan. Vaak gaan de conflicten over belangrijke zaken in uw persoonlijke leven. Daarom is het van belang dat u tijdens een conflict wordt bijgestaan door een deskundige advocaat. Onze familierecht advocaten zijn gespecialiseerd in het oplossen en voorkomen van conflicten. Daarnaast zitten ze verspreid over het hele land. Wij helpen je graag aan een gespecialiseerde familierecht advocaat bij jou in de buurt.

Wat is het personen- en familierecht?

Het personen- en familierecht is onderdeel van het rechtsgebied burgerlijk recht. Onder het personen- en familierecht vallen de regelingen met betrekking tot individuen alsmede de verhoudingen binnen een gezin of familie. Denk daarbij aan huwelijk, afstamming en gezag, maar ook aan echtscheiding, alimentatie en omgangsregelingen. Omdat dergelijke zaken vaak complex en emotioneel beladen zijn, is het verstandig om een advocaat in te schakelen.

Waarmee kan een familierecht advocaat jou helpen?

In sommige gevallen is de hulp van een familierecht advocaat verplicht. Dit is ingeval van:

  • Adoptie
  • Alimentatie (kind/partner)
  • Echtscheiding & scheiding van tafel en bed
  • Omgangsregeling en gezag
  • Ontbinden van geregistreerd partnerschap
  • Vaststellen/ontkennen van vaderschap
  • Wijzigen van voornaam

Daarnaast kan een personen- en familierecht advocaat je bijvoorbeeld gedurende een echtscheidingsproces bijstaan. Dankzij een scheidingsadvocaat kun je er gerust op zijn dat alles juridisch goed wordt geregeld. Denk hierbij aan het vaststellen van de alimentatie en het verdelen van de boedel. Met name wanneer er tijdens een echtscheiding een besluit moet worden genomen met betrekking tot het gezag van kinderen, is het van groot belang dat een advocaat wordt ingeschakeld. Het regelen van het gezag kan ingewikkeld zijn, omdat er verschillende belangen op het spel staan. Naast echtscheiding en gezag is het ook aan te raden om bij een advocaat juridisch advies in te winnen omtrent een erfenis.

Kosten familierecht advocaat

Er zijn verschillende manieren om een advocaat familierecht te betalen voor zijn of haar diensten. De hoogte van de rekening heeft vooral te maken met het uurtarief van de advocaat. Dit tarief hangt vaak af van de ervaring van de advocaat en de grootte van het kantoor. Onze advocaten geven je van te voren een prijsindicatie, dus je komt nooit voor verrassingen te staan.

personen en familierecht advocaat

Pro deo advocaat familierecht

Een gespecialiseerde familierecht advocaat hoeft niet altijd veel geld te kosten. Misschien kom je namelijk in aanmerking voor een overheidsvergoeding voor de gemaakte kosten van rechtshulp. In die gevallen krijg je deskundige help van een zogenaamde ‘pro deo advocaat’. Je krijgt dan subsidie van de overheid, de rekening hoef je dan niet zelf te betalen. Mooi toch?!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van hulp op basis van pro deo? Kijk eens op de website van Pro Deo Advocaten, hier vind je veel informatie over dit onderwerp. Of neem contact met ons op, je kunt altijd bij ons terecht!

Vergoeding door rechtsbijstandverzekering

Tenslotte kunnen de kosten vergoed worden uit een rechtsbijstandverzekering. Heb jij een rechtsbijstandverzekering? Vraag dan bij je verzekeraar na of je ook dekking hebt voor familierecht geschillen. Controleer dan direct ook even wat het kostenmaximum is.

Familierecht advocaat uit eigen regio

Onze gespecialiseerde advocaten staan je graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. Je vindt ons bijvoorbeeld in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Utrecht en Eindhoven. Waar je ook woont, bij ons vind je een advocaat bij jou in de buurt die specialist is in familie zaken.

Veelgestelde vragen familierecht advocaat

Wat doet een familierecht advocaat?

Een advocaat familierecht is gespecialiseerd in het familierecht. Hij houdt zich onder andere bezig met juridische aspecten ingeval jij en je partner uit elkaar gaan. Hierbij komen immers allerlei familiebetrekkingen kijken.

Wat kost een familierecht advocaat?

De kosten van een advocaat familierecht zijn tussen de 175 en 300 euro per uur. Het aantal uren dat een familierecht advocaat maakt voor jouw zaak is afhankelijk van hoe complex jouw zaak is.

Wat houdt het familierecht in?

Het familierecht omvat verschillende onderwerpen, zoals kinderen, alimentatie, echtscheiding en het verdelen van goederen.

Waaronder valt Personen- en Familierecht?

Onder het Personen- en Familierecht vallen zaken die te maken hebben met personen en familie. Denk hierbij aan voogdij, scheidingen, erfenis, alimentatie, naamswijziging, afstamming, huwelijken, geboorte, voogdij, gezinshereniging.

Wat is het personen- en familierecht?

Het personen en familierecht is onderdeel van het burgerlijk recht en houdt zich bezig met alle aspecten van het leven: van de geboorte tot aan de dood. Het erfrecht kan ook, als apart onderdeel, vallen onder het familierecht.

Hoe lang duurt een zaak in het familierecht?

Een zaak in familierecht heeft over het algemeen een doorlooptijd van zeker 1 jaar voor de instanties rechtbank en gerechtshof. Als de zaak nog naar de Hoge Raad gaat, dan duurt het zeker nog een halfjaar tot een jaar langer.

Hoe werkt hoger beroep bij familierecht?

In het familierecht begint een procedure met een zogenoemd verzoekschrift. Aan de hand van dit verzoek geeft de rechter een uitspraak; dit wordt een beschikking genoemd. Als de zaak in hoger beroep gaat, betekent dit dat een hogere rechter nog eens oordeelt over de uitspraak van de rechter.

Wie betaalt de gerechtskosten in een familierecht zaak?

De rechtbank beslist in het vonnis welke partij de gerechtskosten dient te betalen. Denk hierbij aan de koste van de dagvaarding, attesten en rolrecht. In de meeste gevallen dient de verliezende partij deze kosten te betalen.

Hoeveel kost een familiale bemiddelaar?

Doorgaans duurt een bemiddeling drie tot vier sessies en dit komt neer op een totaalprijs tussen de 450 en 600 euro. Als er twee bemiddelingspartijen zijn dan kunnen deze kosten verdeeld worden.

Meer weten over familierecht

Lees meer over bijvoorbeeld:

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.


Meteen een advocaat vinden?

 

(342 rechtzoekenden plaatsten een zaak over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde familierecht advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis personen- en familierecht advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare familierechtadvocaat?

Plaats gratis jouw zaak!

Meer weten?

 

Bel nu