Personen- en familierecht advocaat nodig in Utrecht?

Personen- en familierecht in Utrecht

Soms is het niet te vermijden en zal je de hulp van een advocaat moeten inschakelen. Denk bijvoorbeeld aan de situaties dat je er met je ex-partner niet uitkomt bij het opstellen van een ouderschapsplan, of wanneer je na de scheiding onenigheid hebt over de naamswijziging van het kind. Een familierecht advocaat uit Utrecht kan u hierbij bijstaan.

Waarmee kan een personen-en familierecht advocaat in Utrecht jou helpen?

Er doen zich gevallen voor waarbij de deskundigheid van een personen- en familierecht advocaat uit Utrecht bijzonder goed van pas komen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan de situaties waarin er een geschil plaatsvindt bij de verdeling van een erfenis van een familielid van je. Bovendien is het ook aan te raden om een advocaat in te schakelen in het geval van een echtscheiding, om er zeker van te zijn dat alles tot in de puntjes wordt geregeld. Een familierecht advocaat in Utrecht kan je bijvoorbeeld bijstaan bij een geschil over de kinderalimentatie, of wanneer er onenigheid is over het gezag over de kinderen.

Werkwijze Lawspot.nl

Op het beveiligde platform Lawspot.nl kun je gemakkelijk gratis in contact komen met verschillende huurrechtadvocaten uit jouw eigen regio. Alle advocaten hebben hun eigen specialisme. Vul het formulier in om een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek met een advocaat aan te vragen. Zelf bellen kan ook, wij zijn bereikbaar op 085 – 5000 202.

Veelgestelde vragen familierecht advocaat

Wat doet een familierecht advocaat?

Een advocaat familierecht is gespecialiseerd in het familierecht. Hij houdt zich onder andere bezig met juridische aspecten ingeval jij en je partner uit elkaar gaan. Hierbij komen immers allerlei familiebetrekkingen kijken.

Wat kost een familierecht advocaat?

De kosten van een advocaat familierecht zijn tussen de 175 en 300 euro per uur. Het aantal uren dat een familierecht advocaat maakt voor jouw zaak is afhankelijk van hoe complex jouw zaak is.

Wat houdt het familierecht in?

Het familierecht omvat verschillende onderwerpen, zoals kinderen, alimentatie, echtscheiding en het verdelen van goederen.

Waaronder valt Personen- en Familierecht?

Onder het Personen- en Familierecht vallen zaken die te maken hebben met personen en familie. Denk hierbij aan voogdij, scheidingen, erfenis, alimentatie, naamswijziging, afstamming, huwelijken, geboorte, voogdij, gezinshereniging.

Wat is het personen- en familierecht?

Het personen en familierecht is onderdeel van het burgerlijk recht en houdt zich bezig met alle aspecten van het leven: van de geboorte tot aan de dood. Het erfrecht kan ook, als apart onderdeel, vallen onder het familierecht.

Hoe lang duurt een zaak in het familierecht?

Een zaak in familierecht heeft over het algemeen een doorlooptijd van zeker 1 jaar voor de instanties rechtbank en gerechtshof. Als de zaak nog naar de Hoge Raad gaat, dan duurt het zeker nog een halfjaar tot een jaar langer.

Hoe werkt hoger beroep bij familierecht?

In het familierecht begint een procedure met een zogenoemd verzoekschrift. Aan de hand van dit verzoek geeft de rechter een uitspraak; dit wordt een beschikking genoemd. Als de zaak in hoger beroep gaat, betekent dit dat een hogere rechter nog eens oordeelt over de uitspraak van de rechter.

Wie betaalt de gerechtskosten in een familierecht zaak?

De rechtbank beslist in het vonnis welke partij de gerechtskosten dient te betalen. Denk hierbij aan de koste van de dagvaarding, attesten en rolrecht. In de meeste gevallen dient de verliezende partij deze kosten te betalen.

Hoeveel kost een familiale bemiddelaar?

Doorgaans duurt een bemiddeling drie tot vier sessies en dit komt neer op een totaalprijs tussen de 450 en 600 euro. Als er twee bemiddelingspartijen zijn dan kunnen deze kosten verdeeld worden.

Meer weten over personen- en familierecht?

Lees meer over bijvoorbeeld:

Personen- en familierecht advocaat uit eigen regio

Onze gespecialiseerde advocaten staan je graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. Je vindt ons bijvoorbeeld in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Haarlem, Groningen, Leeuwarden, Zwolle en Apeldoorn. Waar je ook woont, bij ons vind je een advocaat bij jou in de buurt die specialist is in personen- en familierecht zaken.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.


Wil je een vraag stellen?

(98 vragenstellers gingen je voor over dit onderwerp)

Direct juridische hulp?

Vul het contactformulier in, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op.

Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde familierecht advocaat in de regio Utrecht nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

 

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis personen- en familierecht advocaten in de regio Den Haag vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare familierechtadvocaat in Utrecht?

Plaats gratis jouw zaak!

 

Bel nu