Personen- en familierecht advocaat nodig in Den Haag?

Personen- en familierecht in Den Haag

Helaas valt het in sommige gevallen niet te vermijden dat je een advocaat moet inschakelen bij een echtscheiding. Een advocaat in Den Haag met expertise in personen-en familierecht kan je op allerlei manieren te hulp schieten, zoals bij het regelen van de partneralimentatie, het opstellen van een ouderschapsplan of wanneer je er niet uitkomt met je ex-partner over de kinderalimentatie.

Waarmee kan een personen-en familierecht advocaat jou helpen?

Een personen- en familierecht advocaat in Den Haag kan je bijvoorbeeld gedurende het echtscheidingsproces bijstaan, zodat je er zeker van bent dat alles goed wordt geregeld. Denk hierbij aan het vaststellen van alimentatie, e.d. Met name wanneer er tijdens een echtscheiding een besluit moet worden genomen met betrekking tot het gezag van kinderen, is het van groot belang dat een advocaat wordt ingeschakeld. Het regelen van het gezag kan ingewikkeld zijn omdat er verschillende belangen op het spel staan. Naast echtscheiding en gezag is het ook aan te raden om bij een advocaat juridisch advies in te winnen omtrent een erfenis.

Werkwijze Lawspot.nl

Op het beveiligde platform Lawspot.nl kun je gemakkelijk gratis in contact komen met verschillende huurrechtadvocaten uit jouw eigen regio. Alle advocaten hebben hun eigen specialisme. Vul het formulier in om een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek met een advocaat aan te vragen. Zelf bellen kan ook, wij zijn bereikbaar op 085 – 5000 202.

Veelgestelde vragen familierecht advocaat

Wat doet een familierecht advocaat?

Een advocaat familierecht is gespecialiseerd in het familierecht. Hij houdt zich onder andere bezig met juridische aspecten ingeval jij en je partner uit elkaar gaan. Hierbij komen immers allerlei familiebetrekkingen kijken.

Wat kost een familierecht advocaat?

De kosten van een advocaat familierecht zijn tussen de 175 en 300 euro per uur. Het aantal uren dat een familierecht advocaat maakt voor jouw zaak is afhankelijk van hoe complex jouw zaak is.

Wat houdt het familierecht in?

Het familierecht omvat verschillende onderwerpen, zoals kinderen, alimentatie, echtscheiding en het verdelen van goederen.

Waaronder valt Personen- en Familierecht?

Onder het Personen- en Familierecht vallen zaken die te maken hebben met personen en familie. Denk hierbij aan voogdij, scheidingen, erfenis, alimentatie, naamswijziging, afstamming, huwelijken, geboorte, voogdij, gezinshereniging.

Wat is het personen- en familierecht?

Het personen en familierecht is onderdeel van het burgerlijk recht en houdt zich bezig met alle aspecten van het leven: van de geboorte tot aan de dood. Het erfrecht kan ook, als apart onderdeel, vallen onder het familierecht.

Hoe lang duurt een zaak in het familierecht?

Een zaak in familierecht heeft over het algemeen een doorlooptijd van zeker 1 jaar voor de instanties rechtbank en gerechtshof. Als de zaak nog naar de Hoge Raad gaat, dan duurt het zeker nog een halfjaar tot een jaar langer.

Hoe werkt hoger beroep bij familierecht?

In het familierecht begint een procedure met een zogenoemd verzoekschrift. Aan de hand van dit verzoek geeft de rechter een uitspraak; dit wordt een beschikking genoemd. Als de zaak in hoger beroep gaat, betekent dit dat een hogere rechter nog eens oordeelt over de uitspraak van de rechter.

Wie betaalt de gerechtskosten in een familierecht zaak?

De rechtbank beslist in het vonnis welke partij de gerechtskosten dient te betalen. Denk hierbij aan de koste van de dagvaarding, attesten en rolrecht. In de meeste gevallen dient de verliezende partij deze kosten te betalen.

Hoeveel kost een familiale bemiddelaar?

Doorgaans duurt een bemiddeling drie tot vier sessies en dit komt neer op een totaalprijs tussen de 450 en 600 euro. Als er twee bemiddelingspartijen zijn dan kunnen deze kosten verdeeld worden.

Meer weten over familierecht?

Lees meer over bijvoorbeeld:

Personen- en familierecht advocaat uit eigen regio

Onze gespecialiseerde advocaten staan je graag bij om samen tot een passende oplossing te komen. We zijn gevestigd in het hele land. Je vindt ons bijvoorbeeld in Rotterdam, Amsterdam, Haarlem, Zwolle, Groningen, Leeuwarden, Utrecht en Apeldoorn. Waar je ook woont, bij ons vind je een advocaat bij jou in de buurt die specialist is in personen- en familierecht zaken.

Contact opnemen

Als je het contactformulier invult, dan neemt een gespecialiseerde advocaat gauw contact met je op. Zelf bellen kan natuurlijk ook, wij zijn bereikbaar via 085 – 5000 202.


Wil je een vraag stellen?

(94 vragenstellers gingen je voor over dit onderwerp)

Bel nu