Lawspot Advocaten

4.5/5
Klanten beoordelen Lawspot gemiddeld met een 9,3

Alle advocaten bij Lawspot.nl zijn aangesloten bij de Orde van Advocaten!

Alle advocaten die bij Lawspot.nl zijn aangesloten, zijn tevens aangesloten bij de Orde van Advocaten. Dit houdt in dat deze advocaten voldoen aan de gestelde gedragsregels en zij zich altijd volwaardig en kundig zullen opstellen richting hun cliënten. Door deze garantie weet je zeker dat je altijd een integere advocaat kan vinden via Lawspot.nl!

Wat is de Orde van Advocaten?

De Orde van Advocaten wordt gevormd door alle advocaten in Nederland. Het is een publiekrechtelijke organisatie die er is voor de advocatuur in Nederland. Zij is ingesteld bij de Advocatenwet in 1952.
Zij is ingesteld bij wet, maar is onafhankelijk van de overheid op financieel gebied. Alle kosten die de zij maakt worden gedekt door de jaarlijkse bijdrage van de advocaten. Deze financiële bijdrage is afhankelijk van de hoogte van het inkomen van de advocaat.

Hoe gaat zij te werk?

Ook zijn er lokale orden van advocaten, die bestaan uit alle advocaten die binnen een arrondissement kantoor houden. Zo heb je bijvoorbeeld het arrondissement van Amsterdam maar ook die van Den Haag. Nederland is juridisch opgedeeld in elf van zulk soort arrondissementen, ofwel regio’s.
Er is ook een orgaan dat toezicht houdt op deze arrondissementen, de deken. De deken is toezichthouder en houdt toezicht op de naleving van bijvoorbeeld de Advocatenwet. Ieder arrondissement wordt geleid onder voorzitterschap van een deken. De deken neemt klachten in ontvangst over advocaten behorende tot zijn arrondissement.
Alle advocaten moeten lid zijn van de Orde van Advocaten om hun beroep te kunnen uitoefenen. Om advocaat te worden in Nederland moet men een rechtenstudie in Nederland hebben afgerond. Heeft men deze buiten Nederland genoten, zijn er extra voorwaarden voordat men zich advocaat in Nederland mag noemen.

De kernwaarden van de advocaat

De deken ziet toe op een aantal kernwaarden aan die in de advocatuur hoog in het vaandel staan. Een advocaat in Nederland moet onafhankelijk van de overheid opereren, hij moet enkel de belangen van zijn cliënt behartigen en dus partijdig zijn. Tevens zal een advocaat deskundig en integer moeten zijn. Wat de integriteit van de advocaat betreft zijn er gedragsregels opgesteld in de Advocatenwet. Hij zal zich conform deze wet netjes en ethisch gedragen. Daarnaast zal hij bovenal vertrouwelijk omgaan met uw zaak. Zo zal hij met niemand spreken over uw zaak en zal alles wat besproken is, tussen advocaat en cliënt blijven.


Wil je een vraag stellen?

(53 vragenstellers gingen je voor over dit onderwerp)

Zo gemakkelijk werkt Lawspot

1. Plaats een zaak

Plaats jouw juridische probleem door enkele simpele vragen te beantwoorden.

2. Advocaat gekoppeld

Er wordt automatisch een advocaat aan je gekoppeld, voor het beste resultaat.

Snel een gespecialiseerde advocaat nodig?

Lawspot.nl helpt je bij het vinden van een goede advocaat. Onze aangesloten advocaten zijn gecertificeerd en wij gaan vertrouwelijk met jouw gegevens om. Het gebruik van Lawspot.nl is gratis en geheel vrijblijvend. Plaats jouw zaak vandaag nog op Lawspot.nl en vind de advocaat die jou het beste advies kan geven.

badge

Onafhankelijk platform

Lawspot.nl is een onafhankelijk platform. Wij hebben geen enkel belang bij welke advocaat je uiteindelijk kiest. Dit maakt ons uniek!

road-sign

Gratis advocaten vergelijken

Er wordt een advocaat toegewezen op basis van jouw juridische probleem. Zo ontvang je de advocaat die bij jou past.

lock

Betrouwbaar en veilig

Met jouw persoonlijke gegevens wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. Jouw zaak is anoniem en wordt beveiligd opgeslagen.

download

Gemakkelijk en snel

Een juridisch probleem is zo geplaatst op Lawspot.nl. Binnen enkele klikken ontvang je reacties van gekwalificeerde advocaten.

pennon

Geheel vrijblijvend

Ook nadat je voor een advocaat hebt gekozen, zit je nog nergens aan vast. Het gebruik van Lawspot.nl is geheel vrijblijvend.

road-sign

Anoniem

Jouw geplaatste zaak is anoniem. Jouw contactgegevens worden pas met een advocaat gedeeld wanneer je hier zelf voor kiest.


Zoek je een betaalbare en betrouwbare advocaat?

Plaats gratis jouw zaak!
   

Bel nu